Уляна Супрун розповіла, як українцям «повернутися в форму» після свят

2053 3
Для цього непотрібні дієти та великі фізичні навантаження.
Фото ілюстративне: ukranews.com

Фото ілюстративне: ukranews.com

Для того, аби «повернутися в форму» після свят, непотрібні спеціальні дієти та великі фізичні навантаження. В.о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook пояснює, що потрібно робити українцям.

За її словами, повертатися до звичного режиму потрібно поступово та зважено. Інакше – можна зашкодити своєму здоров’ю.

«Дослідження підтверджують наступний факт — попри різні традиції святкування у світі, переважна більшість людей схильна набирати додаткову вагу в період свят. В одному з досліджень науковці аналізували вагу людей з трьох різних країн (близько 3 тисяч людей) протягом одного року. Виявлено, що найбільше ваги учасники набирали після Різдвяних свят — вага збільшувалась приблизно на 0,5% через 10 днів після Різдва, в порівнянні з вагою за 10 днів до святкувань. Але в цілому набір додаткової ваги не перевищував 1 кілограма і в інші святкові періоди», – ідеться у дописі.

Читайте також: Ферменти не допоможуть. Чому не варто переїдати на свята

В ході іншого дослідження науковці виявили, що в середньому після святкового періоду вага людини змінювалася на 370 грамів. Втім, навіть кілька зайвих грамів можуть накопичуватися і в майбутньому стати шкідливими.

Тому в.о. міністерки охорони здоров’я радить:

  • Не обмежувати себе в їжі та не сідати на суворі дієти. Різні «марафони» скидання ваги за 5 днів створюють великий стрес для організму, як і переїдання в час свят. Потрібно зробити здоровішим свій раціон – їсти більше овочів та фруктів, клітковини, злакових та зважати на розмір порцій.
  • Не починати відразу з інтенсивних фізичних навантажень — це підвищує ризик отримати травму.
  • Будучи на прийомі у сімейного лікаря, виміряти талію. Саме окружність талії – найбільш точний показник, що дозволяє виявити кількість небезпечного абдомінального жиру.
  • Повертатись до звичного режиму дня.

Крім того, українців закликають здоровіше харчуватись і більше рухатись.


Читайте також:
14 Січня, 2019 12:39
666 ... от ще зголосився такий собі pan pan , що знаэ про ВСЕ , як оті рабинович -каплін-ляшко ( ляшка я спеціально поставив ззаду,)... а от я не знаю , добре чи погано працює ота в.о. міністра п.Супрун ... та певен , що реформування системи НЕОБХІДНО ... якщо рабіновичу не подобається її робота з реформування , то най не пхається в великі керовніки , а піде кудись і сам щось зробить ,за що йому люди подякують ( чи не подякують) ... а киздіти в Україні хто тільки не вміє ... ( і я теж не вийняток ..і інколи собі таке задоволення дозволяю ) ...
14 Січня, 2019 11:49
Pan Pan Ви краще спитайте чи хочуть українці повертатись у ту форму після свят.
Яка може бути форма у наших громадян, коли кожен другий сидить на макаронно-сосісочно-майонезно-горілчаному харчуванні, яке складається з одних диких вуглеводів і хімікатах, а потім в кожному будинку по 2-3 аптеки з вічними чергами і все телебачення засрано рекламами дуфалаків і мезимів.
"Святкові столи" з тією архаїчною, ультражирною і ультравуглеводною їжею у вигляді всяких холодців, голубців, вареників, сальцесонів, шкварків, пампушок, гидотного совдепівського олівє - це теж окрема тема.
14 Січня, 2019 09:58
666 ... а що наразі радить Рабинович ? ... бо він ( один в Україні) знає ВСЕ ... ( не ра[***]чи Ляшка і Капліна)...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!