В Україні екранізують бестселер «Залишенець. Чорний ворон»

1646 0
Кінопроект повнометражного фільму став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. 19-го грудня агентство підписало контракт про створення стрічки й виділило на зйомки майже 12 мільйонів гривень.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

У фільмі «Залишенець. Чорний ворон» розповідатимуть про певну кризу у повстанні проти влади більшовиків, коли втомлені війною люди та український уряд у вигнанні схилялися до припинення боротьби.

Кіно є екранізацією однойменного історичного роману українського письменника Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема, із розсекречених архівів КДБ. Автором сценарію фільму є Андрій Кокотюха, який доклав усіх зусиль для максимального дотримання історичної точності. Режисером стане Олег Туранський, який завжди мріяв зняти кіно про свого прадіда, якого розстрілювали тричі, - повідомляє прес-служба Держкіно.

Читайте також: Архів національної пам'яті: українцям забезпечать вільний доступ до документів КДБ

«Залишенець. Чорний Ворон» базується не лише на однойменному романі-бестселері, а передусім – на реальних подіях та фактах героїчної історії України. Це історія кохання під час визвольної війни. Заради продовження своєї боротьби герой приносить в жертву найдорожче, що є у його житті…», – розповів режисер Олег Туранський.

 

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!