Політична реклама

В Україні хочуть диференціювати штрафи залежно від класу авто

886 0
У Верховній Раді зареєстровано проект закону, яким передбачається визначати розмір штрафу при порушенні правил дорожнього руху залежно від класу автівки. Відтак власники дорогих авто, згідно з проектом, будуть змушені платити у 3 – 5 разів більше.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері дорожнього руху» поданий депутатами Левом Миримським (позафракційний) та Сергієм Брайком (Партія регіонів).

Вони пропонують ввести «примножуючий коефіцієнт» при штрафі до типу легкового автомобіля за класифікацією, прийнятою Європейською економічною комісією.

A: Mini cars ("міні") – коефіцієнт 1

B: Small cars ("маленький") – коефіцієнт 1

C: Medium cars ("низький середній") – коефіцієнт 1

D: Larger cars ("середній") – коефіцієнт 2

M: Multi purpose cars (MPV - мінівени) – коефіцієнт 2

E: Executive cars ("вищий середній") – коефіцієнт 3

F: Luxury cars ("люкс") – коефіцієнт 4

J: Sports utility (SUV, зокрема позашляховики) – коефіцієнт 4

S: Sport coupés (спорткари/купе/кабріолети) – коефіцієнт 5

Як відзначено у пояснювальній записці до законопроекту, зараз встановлений розмір штрафів не повністю забезпечує дисциплінованість водіїв – особливо водіїв дорогих авто.

«Наслідки аварій за участю дорогих автомобілів набагато гірші, враховуючи їхні швидкісні якості, масу і, як це не дивно, ступінь їхнього захисту. З цих же причин аварії за участю дорогих автомобілів часто відбуваються "на рівному місці" і більшою мірою пов`язані з безпекою, як водіїв дорогих автомобілів, так і їхніх власників, а така річ як безтурботність на дорозі, загрожує тяжкими наслідками і неприпустима», - наголошують депутати.

Тому вони вважають за необхідне збільшити ступінь відповідальності, у першу чергу, власників, а також водіїв дорогих і швидкісних транспортних засобів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!