В Україні хочуть створити єдину помісну церкву

1242 0
Верховна Рада підтримала відповідне звернення до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення в Україні єдиної помісної церкви.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Верховна Рада України підтримала звернення Президента Петра Порошенка про створення єдиної помісної автокефальної церкви. За відповідне рішення проголосували на засіданні парламенту 19 квітня.

Напередодні петро Порошенко написав офіційний запит до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення в Україні єдиної і незалежної Православної церкви. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Під час зустрічей з Предстоятелями православних церков України офіційно прийняв Звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення», — написав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що єдина державна церква не буде державною, оскільки віряни мають право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію.

Петро Порошенко подякував депутатам за підтримку звернення та додав, що іноземна держава не повинна втручатися в церковна справи України і порівняв це рішення з безвізом.

Нагадаємо, Верховна Рада вже підтримувала відповідне звернення до Вселенського патріарха Варфоломія у червні 2016 року.

Вікторія Ейсмунт

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!