Із законодавства України офіційно зникло слово «інвалід»

1532 0
За новим законодавством, слово «інвалід» замінили словосполученням «людина з інвалідністю».
фото: uazmi.org

фото: uazmi.org

Учора, 16 січня, Петро Порошенко підписав Закон, який виключає з українського законодавства та вжитку слово «інвалід». Про це йдеться на сайті Адміністрації Президента. 

Згідно зі змінами, відтепер замість слова «інвалід» будуть використовувати словосполучення «людина з інвалідністю», а терміни «дитина-інвалід» та «інвалід війни» відповідно замінили на «дитина з інвалідністю» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

Читайте також: У Львові штрафують за незаконне паркування на місцях для інвалідів

«Закон приводить норми діючого законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, запроваджуючи у вжиток термін "особа з інвалідністю", перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності», – йдеться у повідомленні.

Водночас, посвідчення, у яких зазначений старі терміни «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», будуть дійсними протягом строку, на який їх видали. 

Нагадаємо, 19 грудня минулого року Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який виводить із ужитку слово «інвалід» та замінює його словосполученнями «людина з інвалідністю».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!