В Україні вводять «помаранчевий» карантин. Перелік заборон

2581 0
Україна відходить від адаптивного карантину.
Photo by Parastoo Maleki on Unsplash

Photo by Parastoo Maleki on Unsplash

Кабмін на сьогоднішньому засіданні підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають помаранчевому рівню епідеміологічної небезпеки. Таким чином, Україна відходить від адаптивного карантину. Про це заявив під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: В Україні запровадили карантин вихідного дня. Що він передбачає

За його словами, тепер будуть заборонені масові культурні, спортивні, соціальні чи інші заходи, в яких участь беруть більше 20 осіб (крім офіційних спортивних, але без глядачів). Також заборонена діяльність кінотеатрів, які заповнені більше, ніж на 50% і музеїв, які не можуть забезпечити обмеження перебування одного відвідувача на 20 квадратних метрів.

Заборонене також перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж передбачають місця для сидіння. Заборонена діяльність нічних клубів, проведення дискотек чи іншого дозвілля. Заборонено працювати після 22 години ресторанам, кафе, барам, крім тих, що забезпечують адресну доставку та замовлення на виніс. За столиками можуть перебувати відвідувачі, якщо між ними є не менше, ніж 2 метри відстані, а за столиками не більше, аніж 4 особи (без урахування дітей). Крім того, заборонена діяльність закладів, які не промаркували у себе вимоги із дотримання соціальної дистанції у 1,5 метри та маскового режиму.

Заборонено також відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб, крім шкіл та садків та спеціалізованої освіти. Там відвідування забороняється, якщо на самоізоляції перебуває більше, ніж 50% здобувачів освіти.

Діяльність фітнес-центрів, спортзалів можлива лише за умови, що одна особа перебуватиме на 20 метрів квадратних у приміщенні. Також під забороною заклади, що надають послуги з розміщення, окрім готелів, реабілітаційних установ, санаторно-курортних закладів, стаціонарних відділень протезування тощо.

Читайте також: Храми мають бути відкритими у «карантин вихідного дня». Заява Церков

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів сьогодні, 11 листопада, запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Карантин вихідного дня в Україні запрацює із 14-15 листопада і діятиме попередньо до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!