Політична реклама

В Україні прийнято закон про дешеву іпотеку

1206 0
Верховна Рада прийняла Закон "Про реалізацію соціальних ініціатив президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів".

Про це повідомляє інформаційне управління парламенту, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Законом, зокрема, встановлено, що в державному бюджеті на 2013 та наступні роки передбачаються витрати на компенсацію відсотків, сплачуваних банкам та/або іншим фінансовим установам за кредитами, отриманими громадянами на будівництво (реконструкцію) або придбання житла. Компенсація відсотків за такими кредитами здійснюється згідно з порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів, встановленим Кабінетом Міністрів.

Визначено також, що фінансування об'єктів незавершеного будівництва, що здійснюється за бюджетними програмами, може здійснюватися шляхом укладення між замовниками будівництва (власниками, керівниками) та громадянами договорів купівлі-продажу майнових прав.

Законодавчим актом внесено також внесені зміни до Земельного кодексу, згідно з якими право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону або договором оренди землі та договору відчуження права оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону.

Під час придбання права оренди на земельну ділянку на підставі договору відчуження права оренди землі первинний договір оренди землі, право оренди на яку відчужується, додається до договору відчуження права оренди землі в кожному такому випадку відчуження.

На договорі оренди земельної ділянки орган державної реєстрації прав на нерухоме майно робить відмітку про перехід права оренди земельної ділянки із зазначенням документа, на підставі якого відбувся такий перехід.

Закон "Про іпотеку" доповнено положенням, згідно з яким до особи, яка на підставі договору про задоволення вимог іпотекодержателя або застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, включеного в іпотечний договір, набуло право власності на предмет іпотеки, розміщений на земельній ділянці, яка перебуває в оренді іпотекодавця, переходить право оренди на таку земельну ділянку.

Зазначений договір про задоволення вимог іпотекодержателя або застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, включений в іпотечний договір, є документом, що засвідчує перехід права оренди земельної ділянки до нового власника предмета іпотеки та заміну особи орендаря в договорі оренди землі і підлягає державній реєстрації в установленому законодавством порядку.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!