В Україні скасували обов’язковий дозвіл на капремонт інженерних мереж у будинках

2526 0
Раніше Уряд скасував обов’язковий дозвіл на перепланування та утеплення будинку.
Фото: migranty.com

Фото: migranty.com

Мінрегіон скасував обов’язковий дозвіл на реконструкцію та капітальний ремонт інженерних мереж у будинках. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Як зміняться новобудови Львова з новими будівельними нормами

«Раніше, аби розпочати реконструкцію мережі опалення чи водопостачання у будинку, потрібно було отримувати дозвіл на початок робіт у Держархбудінспекції. Це відтерміновувало початок робіт тоді як такі роботи майже завжди потребують якнайскорішого проведення. Тепер це відмінили», – написав Лев Парцхаладзе.

Зокрема це стосується капремонту та заміни систем опалення, вентиляції, водовідведення та водопостачання, силових та слабострумових систем у житлових та нежитлових будівлях.

Нагадаємо, 18 грудня Уряд прийняв оновлений перелік нескладних будівельних робіт, що не потребують дозволів на їх проведення та введення в експлуатацію. Зокрема Уряд скасував дозвіл на перепланування та утеплення будинків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!