Політична реклама

В Україні спростять дозвільні процедури?

876 0
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров доручив голові державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлу Бродському вивчити питання зменшення кількості дозволів, які необхідно отримувати для роботи підприємства, цінової політики у цій сфері та ефективності роботи самої дозвільної системи. Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, відповідне доручення він дав під час засідання Кабінету Міністрів вчора, 23 липня.

За словами Азарова, на сьогодні все ще існує чимало необгрунтованих дозвільних документів, які необхідно отримувати підприємцям, і на видачу яких нерідко наживаються приватні компанії, що існують при державних органах. Ціни дозволу часто встановлюють посередники-«прилипали» при державних органах, які й отримують величезні доходи, обдираючи підприємців

«Скільки це триватиме? Спробуйте пройти весь шлях, який проходить підприємець, отримуючи дозволи, і зрозумієте, наскільки ефективно працює система», — поставив завдання глава уряду, зазначивши, що тільки таким чином можна чітко зрозуміти, що саме потрібно міняти негайно.

Також Азаров підкреслив, що дерегуляція повинна реально спростити отримання підприємцями дозвільних документів, не залишати місця для двояких рішень, де можливе місце для поборів для винесення «правильного».

«Важливо створити систему, при якій це буде неможливо», — підкреслив Азаров.

Глава уряду також дав конкретне доручення провести перевірку законності стягнення з підприємців плати за дозвільні послуги, значно завищеної.

Джерело: vkurse.ua 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!