В Україні спростили процедуру переказів коштів за кордон

1703 0
Національний банк України спростив проведення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів.
фото: n-auditor.com.ua

фото: n-auditor.com.ua

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на постанову №123, що набуває чинності завтра, 2 березня.

Як зазначається в повідомленні НБУ, постанова чітко визначає коло осіб, які належать до родичів, для цілей переказів за кордон. Серед цих осіб батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, баба, дід, прабаба, прадід, внуки, правнуки, брат, сестра (повнорідні й неповнорідні), двоюрідні брати і сестри, тітка, дядько, племінниця, племінник, усиновлювач, усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою чи піклуванням, чоловік, дружина. 

Також НБУ пом'якшив окремі вимоги до підтвердних документів, які громадяни повинні надати в банк, дозволивши надавати роздруківки з інтернету для переказів за межі України на різні цілі в сумі понад еквівалент 15 тис. грн. Зокрема, йдеться про перекази на оплату лікування в медичних установах іншої держави, транспортування хворих, навчання, придбання літератури та передплатних видань.
 

Джерело: УНІАН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!