В Україні водії знову обов’язково проходитимуть техогляд

4282 0
Це одна з умов Угоди про асоціацію з ЄС.
Фото: Народна правда

Фото: Народна правда

Міністерство інфраструктури внесе на розгляд Верховної Ради законопроєкт про правила техогляду автомобілів. Про це повідомив міністр Владислав Криклій за підсумками зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом, – йдеться на сайті Європейської правди.

За його словами, повернення раніше скасованого в Україні обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів – одна з умов Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте також: Які автівки мають проходити техогляд і де це зробити у Львові

«Буде проєкт закону про загальнодержавний технічний огляд, але це буде не в тому вигляді, як це було, коли до цього були причетні поліцейські. Зокрема, жодних монополій у ньому не буде», – каже міністр.

Нагадаємо, що минулого року в МВС розробили проєкт постанови, яка затвердить порядок верифікації виданих автомобілістам талонів техконтролю. Нині регулярний техогляд повинні проходити лише окремі категорії авто. Хоча дати запуску обов’язкового огляду всіх авто не призначили, втім до 2022 року Україна зобов’язана повернути цю процедуру, оскільки це передбачено угодою про асоціацію з ЄС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!