Нові-старі велодоріжки: як у Львові змінюватимуть велоінфраструктуру. Візуалізація. Оновлено

7132 0
Tvoemisto.tv дізнавалось перелік велодоріжок, які планують прокласти або ж добудувати у Львові.
фото: Івана Іщенко

фото: Івана Іщенко

У Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомили, що в міському бюджеті на 2017-й рік передбачено 8,8 млн гривень на розбудову велоінфраструктури у місті.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv Олег Шмід, директор ЛКП «Інститут просторового розвитку», йдеться, здебільшого, лише про велодорожні проекти. «Також велодоріжки будуть прокладати в рамках проектів реконструкції цілих вулиць. Це, наприклад, вулиці Бандери, Шевченка, Мазепи, Грінченка і проектована вулиця з Левандівки до Рясного. В 2017-му році це тільки проекти, не будівництво. Будувати велодоріжку почнуть хіба що на вулиці Хмельницького», – зазначив Олег Шмід.

Зокрема, на продовження ремонтних робіт на ділянці по вулиці Городоцькій у бюджеті міста закладено 3,5 млн грн.

У 2017-му році продовжать прокладати велосмугу від вулиці Варшавської до смт Брюховичі. Як повідомили в Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, на цю ділянку з місцевої казни виділено 2 млн 850 тис. грн. Фірма-підрядник: ТзОВ «Теко Лімітед».

Є в планах також розпочати будівництво нової велодоріжки на вулиці Княгині Ольги від вул. Академіка Сахарова. На це передбачено в міському бюджеті 1,5 млн грн.

Читайте також: Шевченківський район отримає нові дороги, наземний перехід та велодоріжки. Візуалізація

Також у бюджеті міста закладено кошти на розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва нових велошляхів:

- на проспекті Чорновола (від вул. Липинського до вул. Варшавської),
- по вулиці Варшавській (від просп. Чорновола до вул. Замарстинівської),
- на вулиці Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. Мазепи),
- від вулиці Вільде до м. Винники.

На розробку необхідних документів закладено в бюджеті міста 450 тисяч гривень.

 
Підготувала Оксана Щобак,
інфографіка Анастасії Михалець 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!