Відкриття Дитячого форуму у Львові: сім подій першого дня

2303 0
Сьогодні, 12 травня, відбулося урочисте відкриття «Дитячого форуму» - однієї з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід прохолодять у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На базі форуму працюють 8 просторів, де відбуваються різноманітні навчальні та розважальні заходи. Tvoemisto.tv пропонує перелік найцікавіших заходів першого дня, що відбуватимуться у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17).
Фото: orphancenter.org.ua

Фото: orphancenter.org.ua

Майстер-клас «Перший крок до народження зірки»

Час: з 13 до 14 години

Локація: суперсила «Рвійна, простір «Рухливий».

Вікова категорія: 6-12 років.

Учасники бліц-фестивалю познайомляться з Таеквон-До, як видом спорту, візьмуть участь в конкурсах, розвагах, тестуваннях (координація, техніка та швидкість). В програмі: велетенські пазли, тренування з великими кубами, надувний батут.

Майстер-клас «Малюй на звук»

Час: з 13 до 14 години.

Локація: суперсила «Творча», простір «Творчі майстерні», майстерня №1.

Вікова категорія: 3-12 років.

Майстер-клас з асоціативного живопису від письменниці Оксани Думанської та ілюстраторки Мар'яни Петрів за мотивами книжки "Марійчині пригоди" під час якого діти створюватимуть власні ілюстрації до книжки. Організатором майстер-класу виступає «Видавництво старого лева».

Майстер-клас «Створення ікони на гонтах»

Час: з 14 до 16 години.

Локація: суперсила «Творча», простір «Творчі майстерні», майстерня №4.

Вікова категорія: 3-12 років та старші.

У програмі майстер-класу зустріч з Левом Скопом та безпосередньо створення ікони на покрівлених дощечках (гонтах).

Зустріч перекладачки Наталі Іванчук з читачами

Час: з 15 до 16 години.

Локація: суперсила «Зачудована», простір «Читальня».

Вікова категорія: 10-12 років та старші.

Перекладачка Наталка Іваничук розповість про головну героїню книжки «Хто проти суперкрутих» норвезької письменниці Аудгільд Сульберґ: про те, як поглянути в очі своїм найбільшим страхам та дати відсіч «суперкрутим», що нерідко псують життя іншим дівчаткам та хлопчикам. І разом з гостями презентації знайде відповідь на запитання – які якості роблять людину насправді «супер», а які – лише створюють ілюзію «суперовості».

Розмова-презентація «Як знайти свою середину світу»

Час: з 16 до 17 години.

Локація: суперсила «Зачудована», простір «Читальня».

Вікова категорія: необмежена.

Це розмова про інакшість у дитячій літературі, зокрема у підлітковій, зокрема в українській. Інакшість і у контексті сексуальної орієнтації, і у контексті стосунків зі світом, гендеру… Андреас Штайнгьофель — один з найуспішніших німецьких авторів книжок для дітей та юнацтва; своїми героями він робить аутсайдерів;. Тиражі його книг сягають семизначної цифри, а книжки перекладені на більш ніж 30 мов. «Середина світу» - особлива книжка для українського ринку. Адже ця книжка про особливість. Про особливість сприйняття світу і себе, про особливість середовища, сексуальної орієнтації, пошук себе та інших.

Презентація проекту КМДШ «Школа, яка вчить думати»

Час: з 16 до 17 години.

Локація: суперсила «Зачудована», простір «Лекційна».

Вікова категорія: від 12 років та дорослі.

Креативна Міжнародна дитяча школа, м. Львів, зацікавлена у презентації існуючих проектів, а особливо, нового проекту, який стартує у вересні 2016 року - Спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов КМДШ повного дня для 0-5 класів. Школа, яка вчить думати, КМДШ стане одним з успішних проектів альтернативної освіти у м. Львові, опираючись на досвід уже існуючої аналогічної школи у м. Києві. У м. Львові, КМДШ функціонує з 2013 року і охоплює роботу з дітьми 5-15 років, а також батьками та викладачами.

Майстер-клас «Я актор»

Час: з 17 до 18 години.

Локація: суперсила «Перевтілювальна», простір «Артистичний».

Вікова категорія: 6-12 років і старші.

В рамках майстер-класу його учасники зможуть попрацювати над дикцією та чистотою вимови. Також їм запропонують вправи на сценічну увагу, уяву та фантазію, роботу над мімікою та емоціями, а також вони здобуть практичні індивідуальні та групові заняття, акторські етюди тощо. Заняття проходитимуть в ігровій формі, спеціально розробленій для дітей.

Читайте також: Куди піти дорослому на Дитячому Форумі у Львові? Програма заходів

Підготувала Наталія Усатенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!