Водія автобуса, який насмерть збив дитину у Рясному, засудили до 5 років ув’язнення

2057 0
59-річний водій визнав вину, попросив вибачення у рідних дитини та просив його суворо не карати.
Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Шевченківський районний суд Львова засудив до 5 років ув’язнення водія автобуса №11 насмерть збив 10-річну дівчинку. Відповідний вирок оприлюднили у Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також: На місці смертельної аварії в Рясному облаштують острівці безпеки та пішохідні переходи

Суд встановив, що 20 березня приблизно о 17:20 водій автобуса рухався вулицею Величковського, поблизу будинку №7, порушив правила дорожнього руху та вчасно не зреагував на дівчинку, яка переходила дорогу. 

За його словами, дівчинка стояла на вулиці разом із групою однолітків спиною до проїжджої частини, а її поведінка не свідчила про те, що вона збирається переходити дорогу. Він виконав маневр вліво, де побачив, як назустріч йому рухається авто. Це відволікло його увагу  від групи дітей, тож він почав уникати зіткнення з автомобілем. При цьому він почув удар і зупинив автобус.

Батьки дівчинки від матеріальної допомоги рідних водія відмовились та просили позбавити його права керувати транспортом на максимальний термін. Під час засідання 59-річний водій визнав вину, попросив вибачення у рідних дитини та просив його суворо не карати.

Тож суд визнав винним водія автобуса, який має 3-тю групу інвалідності, визнали винним та присудили ув’язнити його на 5 років із позбавленням права керувати транспортними засобами 3 роки. У термін відбування покарання йому зарахували понад місяць часу, який він відбув у СІЗО під час досудового розслідування. Із засудженого стягнуть 8,5 тис. грн витрат на експертизи.

Читайте також: Водія маршрутки, що насмерть збив жінку на Городоцькій, позбавили водійських прав

Водночас автобус, що курсував за маршрутом №11, повернуть перевізнику ТзОВ» Міра і К». Оскаржити вирок не можна, оскільки під час судового розгляду ніхто не заперечував обставини злочину.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!