Ворог йде у наступ в районі Лисичанська і Сєверодонецька, – Генштаб

1355 0
На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу українські захисники відбили 14 атак атак ворог.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

На 86 добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню противник веде наступальну операцію у районах населених пунктів Лисичанська і Сєверодонецька. Про це повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Водночас на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили 14 атак атак ворога, знищили 8 танків, 14 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: Повітряні Сили знищили літак, два вертольоти та чотири безпілотники ворога

Коротко по інших напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін в стані та положенні підрозділів збройних сил республіки білорусь не відзначають. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території республіки білорусь.
  • На Сіверському напрямку противник проводить інженерне обладнання позицій в районі населеного пункту Азаровка Брянської області. Здійснив обстріли з артилерії та мінометів населених пунктів Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки Сумській області та Грем’яч Чернігівської області.
  • На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Намагається проводити контратаки з метою відновлення втрачених позицій. Веде посилену повітряну розвідку із застосуванням БПЛА. Тривали бойові дії в районі населених пунктів Тернова та Веселе. Окрім того, ворожі обстріли зафіксували поблизу Руських Тишків.
  • На Слов’янському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Комишуваха і Долина.
  • На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення. Завдавав вогневого ураження із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації, щоби руйнувати фортифікаційні споруди наших підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення.
  • На Лиманському напрямку противник здійснює періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва та Закітне.
  • На Сєверодонецькому напрямку ворог вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, успіху не мав, зазнав втрат і змушений відступити. Веде бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.
  • На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії та мінометів, окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива, одночасно намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Олександропілля.
  • На Авдіївському напрямку противник, за підтримки артилерії, вів штурмові та наступальні дії в районі населеного пункту Веселе. Зазнав втрат і відступив.
  • На Курахівському напрямку ворог здійснював масовані артилерійські обстріли цивільної інфраструктури, зокрема й із реактивних систем залпового вогню. Вів наступ в районах Новомихайлівки та Олександрівки, успіху не мав.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник уражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. В районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції.
  • На Південнобузькому напрямку загарбники активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та побудову другої лінії оборони.
  • Зберігається висока ймовірність продовження бойових дій, аби покращити тактичне положення та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.
  • На Бессарабському напрямку обстановка залишилась без суттєвих змін.
  • Корабельні угруповання противника в Чорному та Азовському морях продовжують блокування цивільного судноплавства.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!