Встановленого Львівською міськрадою до 100-річчя ЗУНР пам'ятника посвятять у пластуни

3036 0
Увечері біля скульптурної композиції Листопадового чину на вул. Городоцькій відбудеться Стрілецька ватра.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 31 жовтня, о 20:00 скульптурної композиції, яку встановила Львівська міська рада на честь 100-річчя Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР), на вулиці Городоцькій відбудеться Стрілецька ватра, — повідомляє прес-служба ЛМР.

Пластуни разом з іншими учасниками заходу згадають історію, заспівають стрілецьких пісень, а також переглянуть короткометражний фільм про події 1918 року. Крім того, вони символічно посвятять скульптуру лева у пластуни.

Читайте також: Звірюка в короні. Скільки пам'ятників ЗУНР потрібно Львову

Додамо, що, окрім цього пам'ятника, у Львові встановлюють ще одну скульптурну композицію на честь 100-річчя ЗУНР – від Львівської обласної державної адміністрації. Обидва пам'ятники коштують по 2 млн грн. Зауважимо, що вони розташовані фактично на сусідніх вулицях, і відстань між ними становить приблизно 400 м.

Проголосувати за пам'ятник, який вам подобається більше, можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!