Що змінилось при отриманні шенгенської візи у Львові

15408 0
Генеральне консульство республіки Польща у Львові вже почало приймати біометричні паспорти для видачі шенгенських віз. Про це сьогодні, 30 січня, повідомив генеральний консул РП у Львові Ярослав Дрозд.
viza.vn.ua

viza.vn.ua

За словами Ярослава Дрозда, термін видачі візи відтепер буде тривалішим – чекати доведеться два тижні, повідомляє Zaxid.net.

Крім того, генконсул під час конференції  «Підведення підсумків співпраці з туристичними операторами у 2014 році та обговорення актуальної проблематики» наголосив на іншій «біометричній» проблемі, яка виникне вже цього року – введення біометричних віз.

Обов’язковий збір біометричних даних (відбитків пальців) при отриманні шенгенської візи мав початися вже з кінця січня 2015 року. Проте наразі процес відкладено і не вказано конкретної дати. Але, за словами Дрозда, це однозначно відбудеться цього року.

З найбільшими проблемами зустрінуться львівські туристичні фірми, які оформляють візи для туристичних груп з інших регіонів. Адже оформлення такої візи можливе лише за особистої присутності. Раніше фірми могли в своєму регіоні подавати будь-чиї документи для виготовлення візи.

Крім того, той хто вже мав дві туристичні шенгенські  візи, майже гарантовано може претендувати на дворічну мультивізу. А для тих, хто ще не мав візи в країни шенгенської зони, є спосіб отримати відразу піврічну візу – забронювати по два дні перебування в Польщі протягом півроку (в різні терміни). В іншому випадку перша віза видається лише на конкретну поїздку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!