Політична реклама

Як підготуватись до різкої зміни погоди

1036 0
Мінливість погоди скошує мало не щодругого українця. Та із недугою таки можна боротися. Різка зміна погоди, атмосферного тиску і вологості повітря б'є в основному по тих, кому за п'ятдесят.

"Легкий головний біль, проблеми з самопочуттям, важка голова, зниження реакції, зниження настрою. Підвищується або знижується артеріальний тиск, може бути і стенокардія, бронхоастичний синдром", - ділиться практикою терапевт-кардіолог Вікторія Форосенко. Із цим букетом українці намагаються боротися. "Полежати намагаюся, випити корвалол, нікуди далеко не йду", - розповідає метеозалежна українка, повідомляє ТСН

Але це - ще далеко не все. Лікарі кажуть, від атмосферних коливань найбільше потерпають судини - через їх спазм у крові зменшується надходження кисню. І від такого треба рятуватися. "Фізична активність та контрастний душ, треба готувати організм до зовнішніх факторів", - наголосила лікар Форосенко.

А з настанням спеки, організм, коли охолоджується, не втримує воду. Тому потребує постійного її надходження. Інакше постраждає робота серця та м'язів. Тут терапевт пропонує пити не просту воду, а краще чай і відвар шипшини. А ще лікарі радять їсти більше легкої їжі - овочів та фруктів. Тільки-но почати робити все сказане, організм зрозуміє, треба переходити на економрежим, кажуть фахівці.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!