Як планують змінити вулицю Віденську у Львові. Візуалізація

4689 0
Проектанти запропонували два нові варіанти реконструкції вулиці, або залишити наявний.
Фото: ЛКП «Інститут просторового розвитку»

Фото: ЛКП «Інститут просторового розвитку»

У Львові планують реконструювати вулицю Віденську. Про це повідомили на сторінці ЛКП «Інститут просторового розвитку» у Фейсбук, яке розробляє проект.

Читайте також: На площі Двірцевій триває реконструкція. Актуальні фото

На вулиці розташована здебільшого мало- та середньоповерхова забудова, а транспорт рухається у дві смуги в одному напрямку, одна з яких – запаркована. Віденською курсують шість автобусних маршрутів, утім хідники досить вузькі. Також проектанти зазначають, що вулицею активно послуговуються велосипедисти.

Перший варіант реконструкції передбачає дві смугу руху, одна з яких – виділена смуга для громадського транспорту. Вона пролягатиме ліворуч, оскільки більшість приватних авто паркуються по праву сторону, а більшість автобусних маршрутів повертає з Віденської ліворуч на Литвиненка. Зараз цей район активно забудовують, тож ефективна робота громадського транспорту тут в пріоритеті.

Автобусна зупинка буде острівною завширшки до трьох метрів. На перехресті з вулицею Литвиненка облаштують  півкільце, на якому автобуси відразу повертатимуть ліворуч на зупинку, а приватні авто їхатимуть більшим колом, з якого зможуть повернути на всі прилеглі вулиці. 

Для велосипедистів для руху від центру прокладуть виокремлену кущами контрвелодоріжку, а рух у протилежному напрямку пропонують спільно із громадським транспортом. Паркування влаштують у спеціальній ніші по звичній для мешканців правій стороні. Водночас на вулиці висадять нові дерева.

У другому варіанті пропонують залишити одну спільну смугу для громадського і приватного транспорту, а автобусну зупинку перенести у кишеню. Натомість із обох боків вулиці прокласти велодоріжки, а з правого боку влаштувати паркомісця.

«Перший варіант надає перевагу громадському транспорту, у другому краще себе почуватимуть роверисти, а сама вулиця може стати зеленішою», – кажуть у проектному інституті.

Львів’ян також закликають долучитися до обговорення трьох запропонованих варіантів, включно з наявною організацією руху, або запропонувати свій варіант.

Читайте також: Що і за скільки ремонтують у Львові. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, раніше вулиця носила назву Карбишева, але у навесні 2018 року її перейменували на Віденську.

Візуалізація ЛКП «Інститут просторового розвитку»

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!