Як працює майданчик негабаритних відходів у Львові. Фото, відео

5966 0
Тут приймають старі меблі, побутову техніку, дрібне будівельне сміття та шини.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові на вулиці Жовківська,18 у районі Підзамче працює пункт прийому негабаритних відходів від «Львівспецкомунтрансу». Негабаритне сміття приймають безкоштовно лише у мешканців Львова. Для цього потрібно мати із собою документ, який засвідчує місце прописки.

На цей майданчик можна привозити меблі, шини, скло, метал, папір, чисте будівельне сміття (без домішок та легкозаймистих предметів) і навіть гілля.

Пункт працює з понеділка по п’ятницю з 08.30 до 17.15, у п’ятницю до 16.00 (з 12.30 до 13.00 – обідня перерва), у суботу з 09.00 до 13.00 год.

Для відходів тут встановлені різні контейнери, на територію можна заїхати автомобілем.

За два роки роботи майданчика старі речі та інші відходи сюди здали 890 мешканців. Чимало львів’ян не знають про таку локацію, але працівники установи закликають мешканців привозити такі речі сюди, а не викидати біля смітників. Адже багато з речей є легкозаймистими, вони захаращують прибудинкову територію та нищать контейнери,

«Саме тому і встворили такі майданчики – тут на Жовківській,18 і на Князя Лева,2, щоб мешканці були більш свідомі, а наше місто чистим», – кажуть на підприємстві.

Тут всі ці речі сортують, нагромаджують, зберігають, і звідси вивозять на переробку. До слова, послуга самоскиду для ОСББ великої кількості відходів коштує від 1400 грн до 2 100 грн.

Нагадаємо, що у Львові розробили карту із контейнерами для органіки.

Фото та відео Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!