Як українські клуби та гравці стартували у Лізі чемпіонів. Деталі

1708 0
Гол Коноплянки, результативний пас від львів’янина Шведа та виїзна розгромна поразка донецького «Шахтаря» – такий короткий підсумок першого дня групового турніру Ліги чемпіонів.
Фото: football24.ua, best-news.com.ua, ukr.media, expres.ua

Фото: football24.ua, best-news.com.ua, ukr.media, expres.ua

15 вересня відбулися перші матчі на груповій стадії в Лізі чемпіонів. Участь в ньому взяли і українські футболісти, в тому числі і нещодавній львів’янин Мар’ян Швед, який цього літа перебрався в чемпіонат Іспанії. А також донецький «Шахтар», який свої єврокубкові матчі проводить у Львові.

Так, донеччани поступилися на виїзді мадридському «Реалу» 4:0. Хет-триком в цьому матчі відзначився Кріштіано Роналдо. Український півзахисник Тарас Степаненко в цьому матчі отримав два попередження, і був вилучений з поля на 50 хв. гри.

Наступний свій матч в Лізі чемпіонів «Шахтар» проведе у Львові 30 вересня на «Арені Львів» проти французького ПСЖ.

Також в Іспанії, тільки в Севільї, своїм дебютом за однойменну команду в Лізі чемпіонів відзначився інший український гравець – Євген Коноплянка. Вихід гравця на поле виявився доволі вдалим. Менше ніж за хвилину після заміни українець відзначився неймовірним голом, встановивши загальний результат матчу 3:0. Для цього гравцю виявилося достатньо трьох дотиків до м’яча.

В той же час його одноклубник 18-річний львів’янин Мар’ян Швед, який цього літа перейшов з львівських «Карпат» до «Севільї» за один мільйон євро, в матчі Юнацької ліги чемпіонів теж відзначився. На його рахунку – результативний пас в матчі проти однолітків з менхенгладбахської «Боруссії» (Німеччина).

В ще одному матчі першого ігрового дня казахстанська «Астана» грала на виїзді проти португальської «Бенфіки». В запасі гостей весь матч просидів український півзахисник Денис Дедечко. Однак на поле в цьому матчі він так і не вийшов, а його команда зазнала поразки 2:0.

Вже сьогодні свій перший матч в цьогорічній Лізі чемпіонів проведе і київське «Динамо». Суперником столичної команди на НСК «Олімпійський» стане португальський «Порту». Початок матчу о 21:45 год. Трансляція гри на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!