Яке слово визнали найпопулярнішим у світі

3565 0
Частота вживання виразу climate emergency в 2019 році зросла у сто разів.
Фото: nash.live

Фото: nash.live

Оксфордський словник визначив найпопулярніше слово у світі у 2019 році. Ним стало словосполучення climate emergency. Про це йдеться на сторінці словника у Твітері.

Сlimate emergency у перекладі з англійської мови означає «надзвичайна кліматична ситуація». Зазначається, що словосполучення трактують як ситуацію, на яку необхідно терміново відреагувати, аби зменшити чи зупинити зміни клімату та запобігти потенційно незворотній шкоді навколишньому середовищу.

Читайте також: В Україні затвердили новий правопис

За даними експертів, частота вживання виразу climate emergency в 2019 році зросла у сто разів. До переліку також увійшли такі словосполучення як: climate action (боротьба зі змінами клімату), climate crisis (криза клімату), climate denial (заперечення кліматичних змін), eco-anxiety (екотривожність), ecocide (екоцид), extinction (вимирання), global heating (глобальне потепління).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!