Які препарати не варто вживати під час грипу. Перелік

3140 0
У Міністерстві охорони здоров’я радять лікарям не призначати бездоказові методи лікування та надмірну кількість медикаментів.
Фото: mf.cz

Фото: mf.cz

У зв’язку із збільшенням кількості випадків захворювання на грип та ГРВІ в Україні, у Міністерстві охорони здоров’я склали перелік медикаментів, які не рекомендують призначати для лікування респіраторних інфекцій.

МОЗ радить лікарям уникати надмірного призначення ліків та бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та інших респіраторних вірусних інфекцій.

МОЗ рекомендує лікарям не призначати:

- антибіотики (крім захворювань, що зумовлені бактеріями), бо їх неконтрольоване та необгрунтоване вживання призводить до формування резистентності до них;

- противірусні препарати (крім озельтамівіру та занамівіру за показанням при лікуванні грипу);

- імуномодулятори та препарати інтерферонів не рекомендовані для лікування застуд у дітей;

- вітаміни, антигістамінні та рослинні препарати, ефективність яких не є доведеною;

- сиропи від кашлю можуть бути шкідливими для дітей віком до 4 років;

- комбіновані ліки від застуди, котрі полегшують симптоми у дорослих, заборонені дітям молодшого віку.

Нагадаємо, від учора, 19 лютого, у Львові закрили на карантин 21 навчальний заклад, задля припинення розповсюдження ГРВІ. 

Інфографіка МОЗ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!