Що потрібно мати у домашній аптечці. Перелік необхідних ліків

1323 0
Купувати готову аптечку не варто.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області побільшало хворих на коронавірус та ГРВІ. Tvoemisto.tv зібрало поради щодо того, що має міститися у домашній аптечці.

Для того, щоб вона була ефективною, не потрібно зберігати безліч ліків. Однак варто мати ті, які знадобляться до того, поки хворий звернеться до лікаря. Важливо стежити за терміном придатності. Головна фельдшерка Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анна Самковська раніше коментувала Tvoemisto.tv, що радить зробити відповідні записи на аркуші паперу та наклеїти його на коробку з ліками. Так можна буде вчасно побачити, яких ліків бракує.

Що варто покласти в аптечку:

  • протигарячкові й протибольові ліки (парацетамол, ібупрофен), 

  • сорбенти при харчових отруєннях або діареї (біле вугілля, атоксил), 

  • антигістамінні препарати від алергії;

  •  препарати, які можна використовувати при травмах і порізах: пластир, бинт, перев’язувальні матеріали;

  • антисептик, наприклад хлоргексидин, 

  • упаковання одноразових медичних масок (10 штук).

 

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

«Якщо вдома є діти та люди похилого віку, то можна зробити одну аптечку, але більшу, умовно розділивши її на секції: загальні ліки, ліки для дітей, ліки для старших людей», – зазначила лікарка.

У відділення для дітей варто покласти вушні краплі, спрей або краплі для носа, сольовий розчин, спринцівку або грушу для клізми, протигарячкові препарати відповідно до віку дитини.

Для осіб похилого віку – тонометр. Якщо, для прикладу, є цукровий діабет, то глюкометр із запасними смужками, а якщо астма – протиастматичні ліки.

Купувати готову аптечку не варто, краще підбирати її вміст під потреби родини.

Нагадаємо, станом на 25 жовтня в реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні перебуває четверо людей із ускладненнями від коронавірусу.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!