Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

4846 0
На Львівщині є дев’ять лікарень, які готові приймати хворих на коронавірус.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

У Львівській області є дев'ять медичних закладів, куди потенційно можуть госпіталізувати хворих на COVID-19. Але там пацієнтів прийматимуть тільки у разі, якщо буде переповненим стаціонарне відділення обласної інфекційної лікарні. Про це під час брифінгу повідомив в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: Експрес-тести на визначення коронавірусу привезуть до Львова наприкінці тижня

«На Львівщині є 9 госпітальних баз, які будуть потенційно приймати хворих. Це насамперед інфекційна лікарня, яка готова прийняти до 400 пацієнтів, 10 з яких на штучну вентиляцію легень. Тоді 8-ма лікарня, госпіталь у Винниках, і по районах – Стебницька міська лікарня біля Дрогобича, Стрийська міська лікарня, Сокальська, Кам'янко–Бузька, Яворівська районні лікарні, і скоріш за все Самбірська або розглядається варіант Рудківської лікарні. Туди поступатимуть виключно у разі великої кількості хворих, при переповненості стаціонару в інфекційній лікарні», – прокоментував Андрій Васько.

Також, за його словами, на Львівщині є резерв на 80 апаратів для штучної вентиляції легень, але є потреба у закупівлі ще 50-ти таких апаратів. За умови поступлення великої кількості хворих, що потребуватимуть такого виду лікування, апарати перерозподілятимуть по медзакладах. 

В. о. директора департаменту запевнив, що всі лікарні працюватимуть у звичному режимі, водночас по госпітальних базах проведуть окремі навчання, також там мають припинити планову госпіталізацію.

«По визначених госпітальних базах будуть окремі навчання після відкриття таких баз, почнемо від інфекційної і далі по списку. По визначених базах буде припинена планова госпіталізація і вони готуватимуться до потенційного прийому хворих на коронавірус. Режим доступу до інших лікарень залишається звичайним», – розповів Андрій Васько.

Він також уточнив, що щодня в області є по два-три повідомлення про підозру на вірус, усі випадки діагностуються. Жоден випадок не підтверджений.

Читайте також: Чому карантин у Львові запровадили саме зараз

Зазначимо, що обласна рада сьогодні, 12 березня, виділила додатково на боротьбу з коронавірусом 5 млн грн. Кошти скерують на придбання медичного обладнання для інфекційної лікарні.

Як відомо, у цьому медзакладі можуть надавати медичну допомогу хворим із тяжкою респіраторною інфекцією, викликаною новим коронавірусом та іншими небезпечними інфекційними хворобами.
 
Детальніше про карантин у Львові, області та Україні можна почитати у спецматеріалі Tvoemisto.tv.
 
Христина Гоголь

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!