Політична реклама

Єврокомісія спростила умови видачі шенгенських віз українцям

1110 0
Єврокомісія схвалила спрощення видачі віз українцям. До переліку пільгових категорій, які отримують безкоштовні довгострокові візи за спрощеною процедурою, увійшли журналісти, громадські активісти та прокурори.

Про це пише ZN.UA з посиланням на «Німецьку хвилю».

Простіше отримати довгострокову безкоштовну візу стане журналістам. Для них скорочено перелік документів, які підтверджують мету подорожі. Торік через бюрократичні вимоги у журналістів виникали труднощі в посольствах, хоча вони ще з 2008 року вважаються «візовими пільговиками», зазначила Ірина Сушко з ініціативи «Європа без кордонів».

«Журналістам буде не обов’язково пред’являти підтвердження, видане професійним об’єднанням. Багато журналістів мали проблеми, адже вони не є членами якихось об’єднань. Тепер їм достатньо подати лише лист з редакції. Крім того, журналістам буде легше оформлювати візи техперсоналу, який супроводжує їх у відрядженнях», – пояснює експерт.

Легше отримати візи стане і представникам громадських організацій, які їхатимуть на тренінги, семінари та конференції, учасникам транскордонних програм співробітництва між Україною та ЄС та представникам релігійних спільнот. Про це говориться з посиланням на прес-службу єврокомісара з питань внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем.

Сушко особливо відзначає той факт, що термін дії багаторазових віз збільшено до п’яти років. Експерт впевнена, що довгострокові візи будуть видаватися значно частіше, ніж раніше. «Згідно з новими змінами, внесеними до змісту Угоди, сторони визначили чіткий термін дії багаторазових віз: з 1 і 5 років, а не до 1-го і до 5-ти років відповідно до редакції чинної угоди, що дозволяло консульським представникам по-волюнтаристськи підходити до цієї ситуації і видавати візи на тиждень, два чи місяць. Тепер же ситуація повинна змінитися, з появою чітко встановлених граничних меж дії візи», – зазначає Ірина Сушко.

Джерело: ZIK.UA

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!