Політична реклама

З вересня ВВІРи перестануть видавати закордонні паспорти

1187 0
З 1 серпня мають припинити існування так звані ВВІРи, як у народі називали ВГІРФО — відділи у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб (функціонували при МВС). У цих відділах отримували дозволи на перебування в Україні іноземці та особи без громадянства, виробляли закордонні паспорти громадяни України. Незабаром усі ці функції перейдуть до нещодавно створеної Державної міграційної служби України. Ця ж служба реєструватиме за місцем проживання та зніматиме з реєстрації громадян України, що раніше робили паспортні столи.



Як повідомили у прес-службі Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області, наказом міністра внутрішніх справ структури ВГІРФО зобов’язали до 1 серпня розглянути всі заяви громадян України, іноземців та осіб без громадянства, термін розгляду яких завершується 31 липня. З 1 серпня такими заявами вже перейматимуться працівники територіальних підрозділів Державної міграційної служби.

Громадян України у ситуації з передачею повноважень від міліції до підрозділів Державної міграційної служби найбільше хвилює питання з видачею паспортів. У якій службі їх будуть оформляти та видавати громадянам?  Про це розповів начальник управління міграційної роботи Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Олександр Сич.

“Працівники міліції, які працювали у ВВІРах, мають першочергове право перейти на роботу в нашу службу. Тобто масових скорочень не відбудеться, - зауважив Олександр Васильович. - З 1 серпня цього року внутрішні паспорти громадян України оформлятимуть наші підрозділи. Закордонні паспорти надалі оформлятимуть у ВВІРах, поки повністю не сформується відповідна законодавча база. Очікуємо, що у перших числах вересня закордонні паспорти також оформлятиме наша служба”. 

Джерело: "Високий замок"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!