На правах реклами

Із якого матеріалу найкраще будувати житло за містом

14730 0
Які матеріали для будівництва зараз популярні, у чому їхні переваги і на що варто звертати увагу при зведенні заміського будинку.
фото надані компанією «ТехБудДизайн»

фото надані компанією «ТехБудДизайн»

Якщо ви мрієте про заміський будинок, перш за все варто добре обдумати, для яких цілей буде використовуватися майбутня споруда. Якщо це дача для сезонного перебування – це один проект, будинок для постійного перебування – зовсім інший. Tvoemisto.tv пропонує корисну інформацію про те, що варто врахувати перед початком будівництва, який матеріал для цього варто обрати та чому.

Який матеріал для будівництва краще обрати і чому

Вибір будівельного матеріалу залежить від низки супутніх чинників:

  • міцність і довговічність;
  • мікроклімат всередині житлових приміщень;
  • теплопровідність і шумоізоляція;
  • морозостійкість;
  • ціна.

Вибирати матеріал для будівництва потрібно з урахуванням всіх перерахованих вище параметрів, але головним критерієм є міцність, оскільки саме вона відповідає за конструкцію будівлі.

Найпопулярнішими матеріалами для будівництва зараз є:

  • дерево;
  • газоблоки;
  • керамічні блоки;
  • цегла;
  • камінь.

Будинки з дерева

Найбільш органічно будинок з дерева виглядає за містом – як варіант для проживання і відпочинку. Така споруда дає мінімальне навантаження на фундамент, що дозволяє заощадити кошти вже на першому етапі будівництва. Стіни такого будинку мають дуже хорошу теплоізоляцію: взимку це зберігає тепло, а влітку – прохолоду. Витрати на обігрів дерев’яної споруди будуть значно нижчими, ніж на обігрів цегляного будинку. Перевагою дерев'яних стін також є те, що вони можуть витримати необмежене число циклів заморожування і розморожування, через що термін служби дерев'яного будинку може перевищувати 100 років.

Особливу увагу слід звернути на сучасні каркасні будинки з дерева, високі теплоізоляційні властивості яких досягаються за рахунок використання мінвати як системи утеплення в поєднанні із сучасними парогідроізоляційними матеріалами. Завдяки цьому не лише на опаленні, а й на будівництві такого будинку можна значно зекономити. Крім того, перевагою такого будинку є можливість звести його в дуже стислі терміни без спеціальних вимог до місцевості та незалежно від пори року.

Будівництво з газоблоків

З газоблоків будують будинки, котеджі, бані та інші споруди. Газоблоки виготовляються з однорідної суміші піску, цементу і вапна з додаванням спеціального порошку, щоб у блоці утворювалися невеликі наскрізні канали. Оскільки цей матеріал буває різних розмірів, має невелику вагу і легко піддається обробці, це робить монтаж набагато дешевшим. Такі блоки бувають різного формату і товщини, що дозволяє вибрати забудовнику оптимальний для індивідуального будівництва матеріал без зайвих витрат на додаткове утеплення. Хороші геометричні дані також дозволяють будувати будинки, що мають складну конструкцію. Крім всіх перерахованих переваг, вагомим аргументом у виборі саме цього матеріалу для будівництва стане його невисока вартість.

Будівництво з керамічних блоків

Останнім часом значну популярність серед матеріалів здобули саме керамічні блоки. Таке будівництво проходить швидко, легко і дешево, а сам матеріал є екологічним і міцним. Споруда з цього матеріалу може бути багатоповерховою завдяки невеликій вазі та високій міцності. Також основними плюсами керамічних блоків є морозостійкість і шумоізоляція. Взимку в такому будинку не дуже холодно, бо він добре тримає тепло, а також завдяки своїй пористості чудово поглинає шум. Варто також підкреслити високу вогнестійкість керамічних блоків: споруда здатна витримати вогонь до 4-ох годин. Служитиме такий будинок не менше 150 років, а теплові характеристики стін при цьому не погіршаться.

Будівництво з цегли

На сьогодні саме з цегли будують наймасивніші конструкції. Вони відмінно протистоять дії природних факторів і при цьому мають привабливий зовнішній вигляд. Але ціна таких споруд у порівнянні з іншими матеріалами є досить високою. Стіни з цегли міцні, вогнетривкі, протистоять дії шкідників, не гниють, а тому більш довговічні. Такі характеристики ідеальні як для малоповерхового заміського будівництва, так і для зведення багатоповерхівок. Естетичний вигляд, довговічність, шумоізоляція роблять цей матеріал одним з найпопулярніших на ринку.

Будинки з каменю

Камінь як матеріал для будівництва зараз використовується досить часто. Найбільшу популярність має камінь штучного походження. Кам'яні будинки не вимагають практично ніякого догляду, але при цьому протягом багатьох років не втрачають свого первісного вигляду. Їхні стіни виконані з натуральних, екологічно чистих матеріалів, що мають хороші звукоізоляційні властивості. Такі будинки міцні й довговічні. Під час зміцнення кам'яних конструкцій архітектор має можливість дати волю своїй фантазії: велика кількість розмірів, форм, кольору каменю дає простір для творчості. Поєднуючи різноманітні види матеріалу, можна зробити незвичні й оригінальні будинки-замки.

Що варто врахувати, щоб не витратити зайвих коштів

В усіх типах будинків існують три найважливіші частини – проект, матеріали і виконавці. Не варто нехтувати жодною з них. Але особливу увагу варто приділити проекту, адже саме він визначатиме вигляд і комфорт будинку, а також його остаточну ціну.

Під час створення проекту необхідно враховувати і супутні речі, розуміння і прорахунок яких відобразиться в процесі будівництва і під час експлуатації будинку. Якісно зроблений проект дозволяє зекономити на майбутньому будівництві та догляді за будинком до 30% витрат.

Детальніше про проекти та характеристики будівництва можна також дізнатися на сайті компанії «ТехБудДизайн» та в офісі компанії на вулиці Кульпарківській, 226. Контактний телефон: +38(095) 110 68 99.

Фото надані компанією «ТехБудДизайн»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!