За тиждень на Львівщині внаслідок ускладнень від Covid-19 померли більше сотні людей

3253 0
З початку епідемії через коронавірус померли 995 людей.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

За минулий тиждень внаслідок ускладнень від коронавірусної хвороби померли 107 людей, хоча раніше кількість летальних випадків за тиждень коливалася до 20. Про це повідомив заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник під час засідання Українського лікарського товариства у Львові.

Читайте також: У ЛОДА кажуть, що «карантин вихідного дня» допоможе розірвати ланцюг зараження Covid-19

«Якщо раніше кількість летальних випадків за тиждень коливалася від 12 до 20 осіб, то за минулий тиждень показник смертності сягнув 107 осіб. Цього тижня лише за два вихідних померли 25 людей. За тиждень не менше 10 тис пацієнтів звертаються за консультацією. Їх скеровують на самоізоляцію, але частина з них протягом тижня потрапляє у лікарню», – сказав Ігор Берник.

Він також наголосив, що у стаціонарах збільшується кількість хворих – уже більше 2 тисяч пацієнтів. Ігор Берник каже, що потрібно запроваджувати рішучі заходи, аби зупинити таку кількість важкохворих пацієнтів.

Зазначимо, що за попередню добу з підозрою на коронавірус госпіталізували 194 особи і скерували на самоізоляцію 1071 людину.

Читайте також: На «Арені Львів» можуть розгорнути мобільний госпіталь для хворих із коронавірусом

Нагадаємо, що у стаціонарах області сьогодні перебувають 2143 пацієнтів, з них: у Львівській обласній інфекційній лікарні – 175, у Центрі легеневого здоров'я – 189, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 206, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» – 14, в обласній клінічній лікарні – 46, у Лікарні швидкої допомоги – 279, у Першій міській лікарні – 104, у 5-тій лікарні Львова – 91, у 8-мій лікарні – 122, у 1-му пологовому будинку – 17, у Стрийській міській лікарні – 131, у Стебницькій міській лікарні – 102, у Рудківській лікарні – 81, у Новояворівській РЛ №1 імені Юрія Липи – 124, у Кам'янка-Бузькій ЦРЛ – 67, у Сокальській ЦРЛ – 51, у Жовківській ЦРЛ – 78, у Жидачівській ЦРЛ – 54, у Самбірській ЦРЛ – 42, у Буській ЦРЛ – 47, у Пустомитівській ЦРЛ – 67, у Перемишлянській ЦРЛ – 56. 149 пацієнтів лікують у реанімаційних відділеннях, 39 – на апарататі ШВЛ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!