Замінування будівлі Держкіно перед конкурсом на посаду очільника Довженко-центру: засідання перенесли. ОНОВЛЕНО

786 0
Попри повідомлення про замінування будівлі Держкіно відомство не планувало скасовувати засідання, а мало його відтермінувати.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Сьогодні, 3 лютого о 13:00 у приміщенні адміністративної будівлі Держкіно мав відбутися конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центру. Проте перед початком засідання, до поліції надійшло повідомлення про замінування. За адресою приїхала поліція, до адміністративної будівлі нікого не пускали.

У Держкіно нагадали про те, за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу громадській безпеці, знищення чи пошкодження об’єктів власності передбачена кримінальна відповідальність за ст. 259 КК України та наголосили, що засідання відбудеться, хоч і з затримкою.
 
 
Зазначимо, що повідомлення про замінування затримує початок проведення другого засідання конкурсної комісії для здійснення добору на посаду керівника державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка».
 
За оновленою інформацією, у лобі ДержКіно України провели стояче засідання комісії.
 
«Кворум був, секретарка комісії від Держкіно була, відеофіксацію на телефон робила журналістка Лєна Чиченіна, яка його надішле представникам Держкіно для розміщення на сайті»повідомила голова комісії Ірина Подоляк у Facebook.
 
Отож, комісія ухвалила рішення про продовження роботи та участі всіх учасників конкурсу онлайн у понеділок, 6 лютого з 10 год ранку для убезпечення процесу від замінувань, бомбардувань, відключень і інших погодних умов.
 

«З причин, що не залежали від Держкіно, розпочати засідання у визначений час не виявилось можливим, оскільки перебування в адміністративній будівлі Держкіно загрожувало життю та здоров‘ю людей. Враховуючи зазначене, членами Комісії було прийнято рішення про перенесення засідання на 10 годину 00 хвилин 06 лютого 2023 року», - йдеться в повідомленні Держкіно.

Водночас у Держкіно наголосили, що Положенням про порядок організації та проведення конкурсу на посаду керівника державного закладу не передбачена можливість проведення онлайн-засідань.  Заразом нагадали, що  член конкурсної комісії не пізніше ніж за три дні до початку засідання може подати клопотання до Держкіно про участь у засіданні конкурсної комісії в режимі відеоконференції.

«Таким чином, відповідно до ч. 9 розділу І Положення за відсутності форс-мажорних обставин Держкіно забезпечить проведення засідання... у приміщенні Держкіно. Через ймовірність виникнення технічних несправностей... просимо всіх учасників конкурсу взяти участь у засіданні Комісії особисто, за фізичної присутності», - підкреслюють у відомстві.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!