Затриману СБУ львівську журналістку триматимуть під вартою 60 днів

2729 3
Напередодні її депортували з території РФ через порушення терміну перебування.
Фото: УСБУ у Львівській області

Фото: УСБУ у Львівській області

Львівській журналістці Олені Бойко (Віщур), якій інкримінують сепаратизм, обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Про це повідомили на сторінці УСБУ у Львівській області у Facebook.

Читайте також: Журналіст через суд скасував заборону російськомовної музики та фільмів на Львівщині

16 січня її депортували з Росії через порушення терміну перебування в країні. Учора, 17 січня, її затримали працівники СБУ, повідомили про підозру та відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Львівщині арештували озброєного священика російської церкви

У СБУ повідомляють, що починаючи з 2014 року, Олена Бойко розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, у ЗМІ вона закликала до зміни меж території або державного устрою України.


Читайте також:
19 Січня, 2019 12:16
666 ... коли казав ( вигороджував окультними дописами) про цю пані -- не чіпай г.івно - не смердітиме , то не очікував "почути" її "родичів" ... най послухають(хоча би) , що бурмоче "бородавочник" на отих "посиденьках" ... то й в цирк не треба ходити ... але то було б смІшно , якби не було так сумно ...
18 Січня, 2019 10:58
Adrian Вже задовбав той трьохшісточний окультист зі своїми дописами.
Що не стаття про ту Бойко - то він її вигороджує. Родичка ваша, чи що?
А наговорила вона на не один термін.
І всі решта олійники, корнілови і т.д. попадуть під суд - тільки но покажуться в Україні. Так що не турбуйтеся.
18 Січня, 2019 09:59
666 ... а от участь в отих "посиденьках" на російському ТВ багатьох інших осіб українського істеблішменту суд чомусь(?) зоставив без своєї уваги ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!