Україна

Зеленський пояснив, чому в Україні зменшили мобілізаційний вік

513 0
За словами президента, молоде покоління краще розуміється в технологіях.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що на війні потрібні молоді бійці, які мають кращий фізичний стан та розуміються на технологіях, саме тому призовний вік зменшили до 25 років. Про це Зеленський сказав в інтерв'ю французькому медіа HugoDecrypte 21 квітня, пише УП

«Потрібно готувати бригади, які прийдуть на заміну тих бригад, які вже два роки стоять на фронті. Щоб це зробити, щоб це була адекватна заміна, людям потрібно тренуватися і бути в серйозному фізичному стані. При всій повазі до наших воїнів, але ми говоримо про те, що є різниця між 25-ти річним воїном та 50-ти річним воїном. І це факт. На різних напрямках різні виклики, різна війна й різні технології», – зазначив президент. 

Читайте також: Президент Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію

Також за словами Зеленського, молоді люди сьогодні потрібні на полі бою й тому, що молоде покоління краще та набагато швидше орієнтується в технологіях: «У будь-якому випадку, ми повинні розуміти, що нове покоління орієнтується в технологіях. Вони на цьому розуміються, вони це все своїми руками й створили. Їхній мозок це створив».

Нагадаємо, 2 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, що зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!