Зупинку біля Forum Lviv знову погодили перенести за поворот

1769 0
Забудовник досі судиться з міськрадою через законність парковки.
Фото: Дем’ян Данилюк

Фото: Дем’ян Данилюк

Міська комісія з безпеки дорожнього руху знову перенесла зупинку громадського транспорту з повороту на Куліша на проспект Чорновола, 41. Таке рішення прийняли вчора, 30 липня.

Водночас ПП «Льодовик», що збудувало там бізнес-центр та облаштувало паркомісця, досі судиться з міськрадою. Зокрема ще у лютому Львівський окружний адмінсуд поновив провадження, адже ділянка з 2007 року перебуває в оренді ПП «Льодовик». Улітку КБДР вирішила повернути зупинку на старе місце і це рішення підприємці оскаржують у суді.

За рішенням комісії від 30 липня, представники Галицької районної адміністрації перед початком розробки проєкту спільно з управлінням транспорту і проєктантом мають виїхати на місце і все узгодити. 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий анонсував, що домовився з OTP банком, що орендує перший поверх під офіс, про те, що парковку на цьому місці заберуть й облаштують зупинку. Натомість у ПП «Льодовик» Tvoemisto.tv розповіли, що мають усі погодження від міста на те, щоб облаштувати там паркомісця, а сам проєкт благоустрою біля бізнес-центру погодили і в патрульній поліції Львівщини, і в Галицькій районній адміністрації.

Рішення про перенесення зупинки ухвалили на Міській комісії з безпеки дорожнього руху 24 листопада 2016 року. Тоді забудовник мав вирівняти посадковий майданчик на повороті та підняти його до відповідної висоти, а також облаштувати сферичні бордюри. Крім цього, ПП «Льодовик», що будувало бізнес-центр, мало проконсультуватися щодо цих змін із ЛКП «Інститут просторового розвитку». Натомість, кажуть у ПП «Льодовик», вони звернулися до іншої проєктної організації, яка виготовила проєкт значно дешевше.

Додамо, що містобудівні умови та обмеження на будівлю ПП «Льодовик» видали у 2014 році. Тут звели чотириповерховий офіс. Ділянка перебуває в оренді з 2007 року, а у 2018 році її поновили. Згідно з даними системи Youcontrol, ПП «Льодовик» зареєстроване у Львові та належить Володимиру Юкишу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!