Час іде не на користь росіянам, або про ситуацію на Куп'янському напрямку

1037 0
Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко про те, що відбувається на Куп’янському напрямку і чому він такий важливий.
Фото умовне / інстаграм-сторінка 93 бригади «‎Холодний Яр»

Фото умовне / інстаграм-сторінка 93 бригади «‎Холодний Яр»

Ворог активізувався на східному та південному напрямках, і це прямо пов’язано з внутрішньополітичними викликами, які постали перед путіним у росії: бунти населення, невдоволені виступи російських жінок-військовослужбовиць, удари по російських об’єктах, безперервні пожежі. Все це б'є по репутації путіна. 

А йому потрібно показати, що він досить сильний лідер, політик, який іде на вибори у рф не номінально, не формально, а тому, що росії дійсно потрібен саме він. 

Читайте також: Мобілізація жінок. Чи можлива вона в Україні

Як найлегше йому проявити свою ефективність? Звичайно, дати команду воювати тим, ким не шкода. путіну потрібна якась перемога, успіх, як-от зайняти території, використавши найменш цінний для себе ресурс – людський. 

Нещодавно на конференції він заявив: «Ми завоювали і будемо завойовувати території України. Від нас цього ніхто не відбере». 

І на Куп’янському напрямку він може продемонструвати, що рф усе-таки відвойовує території, які втратила торік. 

А Куп'янськ має велике значення. Це вузлова залізнична станція, де розташований і вагоноремонтний завод, і підприємства, які можна використовувати як фортифікаційні споруди.

Читайте також: Потрібно переносити війну на територію росії

Час іде не на користь росіянам, на цьому напрямку вони вже давно намагалися перехопити ініціативу. Це допоможе їм вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. 

Зокрема, росіянам вигідно вести активні бойові дії на Куп’янському напрямку, бо тоді ми не зможемо перекинути резерви на інші. Так окупанти намагаються скувати наші сили по всій лінії фронту.

Про ситуацію на Куп’янському напрямку, бунти та вибори в росії, ураження російських літаків та портів, інформаційну війну, фінансування військових дій та польську ППО – у розмові з Іваном Тимочко, Головою Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ дивіться тут.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!