Потрібно переносити війну на територію росії

1243 0
Україна все частіше вражає військові цілі: порти, кораблі та літаки рф. Це дозволяє зменшити ймовірність наступних обстрілів з боку росії. Військовий експерт Петро Черник пояснив, чому Україні важливо завдавати ударів по аеродромах рф та вести масштабну рейкову війну на території окупантів.
Фото: Валентин Кузан

Фото: Валентин Кузан

У росіян завжди була проблема з якістю заліза. Виробничо-ремонтні потужності повноцінними були у Севастополі і Феодосії, а в Новоросійську й інших невеликих їхніх портах воєнного значення немає такої якісної інфраструктури. Це в перспективі знижує ракетну загрозу, але не скасовує.

Кожен знищений російський корабель не зможуть замінити. Великий десантний корабель проєкту 775, цей конкретний «Новочеркаськ», один з наймолодших. Його збудували наприкінці 1980-х ще на гданських заводах, за часів Варшавського договору. Є підтверджена інформація, що там було поза 4 тисячі одиниць артилерійського озброєння, ракети до БМ-21 і навіть кілька важких авіаційних бомб. Тому то все здетонувало, а замінити його вони не мають чим. І взагалі, акваторія Чорного моря в частині проток Дарданелли і Босфор для них закрита. Треба рухатись там до пониження, і обов’язково прийде точка абсолютної нівеляції їхнього флоту як такого. Але це не буде так швидко, як би нам хотілося. 

Читайте також: Ми мусимо проводити мобілізацію. Варіантів у нас немає

У частині перенесення війни на їхню територію я залишаюсь палким прихильником того, що якнайчастіше і в якнайбільших масштабах треба бити саме по російській залізниці на їхній території. Адже все, що довозиться в зону бойових дій, на 90% довозиться залізницею. До того ж, якнайчастіше потрібно робити удари по аеродромах. Усіх, які є, на максимальну глибину, яку можуть досягнути безпілотники. Є декларація, що в нас вже є безпілотники з дальністю польоту до 1500 кілометрів. Хороші досягнення в цьому напрямку маємо ще з грудня минулого року: аеродром в Енгельсі. Там постраждали стратегічні ракетоносці ТУ-95МС і ТУ-93М3. 

Але є один нюанс: це все треба дуже масштабувати. Це так звана рейкова війна. Коли кипіла Курська битва, влітку 1943 року, придумали рейкову війну. Тоді під укіс було пущено понад 3600 ешелонів тодішніми радянськими партизанами, що на 70% понизило забезпечення нацистської Німеччини безпосередньо цієї ділянки фронту. Ми розуміємо, що в нас немає такої кількості партизанів. Однак має місце восьма фізико-технічна воєнна революція, дрони в великій кількості могли б покращити цю ситуацію.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!