Місце, де Воскрес Христос. Влог зі Святої Землі

6923 0
Храм Гробу Господнього в Єрусалимі – це найбільша святиня християнства, місце, де Христос Воскрес. Дивіться відеоблог «Ближче до Бога» із подорожі на Святу Землю.

Журналіст медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Бабенчук на початку осені торік їздив зі Львова на Святу Землю разом із Паломницьким центром «Рафаїл» та ще кількома сотнями львів’ян. На сайті Tvoemisto.tv можете переглянути інші влоги зі Святої Землі, зокрема з церкви Pater Noster, де Ісус навчив своїх учнів молитви «Отче наш», місце де Христос народився, – Вифлеєм. Як паломники занурилися у води знакової для християнства ріки – Йордану і пройшли Хресну дорогу на гору Голгофу у Єрусалимі.

Храм Воскресіння Господнього зведений на місці Гробу Господнього – печери, в яку поклали тіло Ісуса Христа після розп’яття і де відбулося Воскресіння Спасителя на третій день. Щоб потрапити до печери, паломники стоять у довгих чергах по кілька годин, проводячи час у молитві та духовних роздумах. До храмового комплексу входить також гора Голгофа, що сьогодні стала частиною святині. На місці розп’яття Ісуса збудована каплиця, де вірні можуть доторкнутися до каменя, де стояв хрест.

Храм Воскресіння Господнього є поліконфесійним – сьогодні у ньому моляться і православні і католики різних національностей, а паломники прибувають із усіх куточків світу. Нашому журналісту вдалося поспілкуватися з прочанами із Ефіопії, які вразили його оригінальним стилем національного одягу (схожим на українську вишиванку).

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!