«Українська російська» – це приманка для «русского міра»

2945 0
Регіони, що не будуть у той чи інший спосіб українізовані, рано чи пізно приречені відійти від нашої країни.
Фото: Факти

Фото: Факти

Прессекретарка президента України Юлія Мендель в ефірі одного з телеканалів заявила, що в Україні є так звана українська російська мова, що потребує уваги від влади і вказує на те, що Росія не має монополії на російську мову. Фронтмен гурту «МЕРІ» Віктор Винник – про те, чому такі заяви від представників найвищих кіл держави загрожують подальшій територіальній цілісності України.

Читайте також(Не) обмежена національна безпека, або Чи все юридично гаразд з рішеннями РНБО

Це доволі правдиво, що в Україні люди, які розмовляють російською мовою, насправді дуже потішно виглядають для росіян. Росіяни легко вираховують українців будь-де саме за «українською російською», адже вона давно відійшла від питомо російської, має абсолютно іншу вимову, наголоси. Будь-яка мова розвивається, в тому числі російська. І з моменту, коли її вивчили українці, ця мова пішла далі.

«Українська російська» є приманкою для того, щоб запросити сюди «русскій мір». Регіони, території, що не будуть у той чи інший спосіб українізовані – культурно, ментально, мовно – рано чи пізно приречені відійти від нашої країни. Я розумію, що говорю страшні речі, але ми мали вже приклади Криму і Донбасу.

Читайте такожВакцинація правописом, або Як українцям протистояти рішенню одіозного Окружного суду

Регіони, де мало українського, ризикують опинитись по той бік кордону. Особливо сумно, що про «українську російську» говорить людина, яка є прессекретаркою президента України, представляє найвищу інституцію. Тож для українців найкраще буде, щоб це чимшвидше закінчилось і прийшли інші люди – з іншими думками, з іншою «прошивкою».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!