Нічна атака на Львівщину та де у Львові можуть звести нові готелі. Підсумки доби

4259 0
Нині 24 березня та 760 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Повітряні сили

Фото ілюстративне: Повітряні сили

Акцент дня: Удар по енергетиці Львівщини. Чому росія не атакувала енергооб’єкти взимку, а робить це зараз. «Завдали ударів по Запоріжжю, Кривому Рогу, тому що це Дніпровський промисловий регіон, де зосереджені основні потуги іншого оборонно-промислового комплексу. Знеструмити їх – це створити збої у функціонуванні підприємств ОПК», – пояснив експерт з питань енергетики, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині оголошували повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 03:30, відбій – о 06:07. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, в області була загроза застосуваня ударних БпЛА, зокрема один з них прямував у Стрийський район. Працювали сили ППО. Згодом в область з Волині зайшли крилаті ракети, їх теж фіксували у цьому районі.

За словами мера Льова Андрія Садового, попередньо відомо, що на наш регіон летіло близько 20 ракет і 7 «Шахедів». Ціль – обʼєкти критичної інфраструктури. У Львові прильотів не зафіксовано. Про наслідки згодом повідомить обласна влада.

Також повідомляють, що цієї ночі вибухи пролунали у Кривому Розі, Хмельницькій області та у Києві. Зокрема, уламки ракети впали в лісосмузі в Деснянському районі столиці. Як інформує Київська міська військова адміністрація, над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно десяток ворожих ракет. Попередньо, бех постраждалих та руйнувань.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 75 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, відповідно 34 та 15. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та одному складу противника. Уражено 4 пункти управління, 2 засоби протиповітряної оборони, артилерійський засіб, станцію РЕБ та ворожу радіолокаційну станцію.

Читайте також: росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість – ISW. У ніч з 21 на 22 березня російські війська здійснили найбільшу серію комбінованих ракетно-безпілотних ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення.

Та: У Львові відбудеться вечір пам’яті Максима «Далі» Кривцова. Під час події усі охочі за вільний донат зможуть отримати листівки з ілюстраціями українських художників і художниць. Виручені кошти передадуть на збереження пам’яті про Максима Кривцова до фонду, який заснували його батьки.

А також: Львівський шахіст віддав ЗСУ нагороду за перемогу в шаховому турнірі. Мартин Кравців пожертвував свій призовий гонорар в розмірі 20 тисяч гривень, отриманий за перемогу на міжнародному благодійному шаховому турнірі, на підтримку Збройних Сил України.

Тема дня: «Я не бажаю вам успіху, а трансформацій», – бізнес-футуролог звернувся до українських підприємців. Цими днями 42 представники малого та середнього бізнесу з України розпочали кількатижневе навчання на кампусі Стенфордської вищої школи бізнесу (Stanford Graduate School of Business, Stanford GSB) за програми Stanford Ignite Ukraine. Напередодні поїздки до США підприємці прослухали лекцію бізнес-футуролога, провідного бізнес-мислителя світу Адріана Сливоцького. Він наголосив, що для успішного ведення бізнесу важливо віднайти якісно нове бачення розвитку справи.

Ключові події:

1. Ціни на пальне в Україні можуть зрости ще більше. Уряд запропонував поступове підвищення акцизу на пальне до 2028 року. Таким чином ставки акцизного податку наблизяться до мінімального рівня, встановленого в ЄС.

Читайте також: У росії загорівся ще один НПЗ. За попередніми даними, завод у Куйбишеві був атакований безпілотником;

2. Де у Львові можуть звести нові готелі. Tvoemisto.tv розповідає про те, де незабаром вони можуть з’явитися.

Читайте також: Скільки може коштувати реставрація Бродівської синагоги на Львівщині. Наразі шукають громадські організації та міжнародних донорів, які могли б долучитися до цієї реставрації.

Та: На Львівщині згоріла 150-річна церква. Йдеться про Церкву Архангела Михайла у селі Сможе;

3. Як доїхати потягом зі Львова до Чехії та Словаччини. «Укрзалізниця» запускає новий міжнародний поїзд Прага – Чоп, який курсуватиме через Кошице (Словаччина). Перший рейс із Праги вирушить 27 березня. Потяг буде підв’язаний під пересадку у місті Чоп на групу спальних вагонів з Києва (через Львів) та Чернівців (через Стрий).

Читайте також: Як карткою оплатити проїзд за двох пасажирів у транспорті Львова. Приклавши картку два рази, пасажир зареєструє лише одну поїздку;

4. Весняні канікули у львівських школярів. Хто і скільки відпочиватиме. Триватимуть вони орієнтовно 1 тиждень. Щодо канікул на Великдень, то школи підуть відпочивати з 2 або 3 травня.

Читайте також: Зареєструватися на НМТ можна за допомогою «Дії». Цьогоріч вона відбуватиметься безпаперово.

Та: Скандального директора, який цькував учнів на Львівщині, поновили на посаді. Івана Січака, який двічі втрачав посаду директора школи у Верхній Яблуньці Самбірського району, знову поновили на посаді завдяки рішенню Верховного Суду України. Батьки учнів та вчителі виступають проти цього;

5. В Україні спростили усиновлення. Що змінилось. Родина зможе забрати дитину до себе раніше, ніж буде винесене рішення суду.

Читайте також: Де на Львівщині можна активно провести час. Інтерактивна карта. Кожен об’єкт містить контактну інформацію, дані про кількість тренерів, спортсменів, доступні види спорту, сторінки в соцмережах, фото тощо.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!