Американський професор розкаже, коли Львів стане «розумним містом»

1914 0
В четвер, 2 квітня, під час прес-сніданку Юрій Паращак, заслужений директор IBM Research Smarter Cities, розповість про проект «Smart City», який він реалізовував в УКУ спільно з Львівською міською радою.

Як повідомили в прес-службі Львівської бізнес-школи УКУ, 45 учасників з усієї України протягом 5-ти днів працювали у семи підрозділах міста і шукали інноваційні рішення для стандартних завдань міста, застосовуючи інструменти аналізу Big Data. Юрій Паращак розповість про результати проекту: які конкретні пропозиції місто може втілити уже завтра, щоб стати ефективнішим і зменшити витрати.

Тези зустрічі:

-          Smart city (розумне місто): інноваційний погляд на розвиток міста, кращі світові практики  і можливості для Львова. 

-          Коли і за яких обставин Львів може стати «розумним містом»?  

-          Підсумки проекту Smart City у Львові: що можна впровадити уже найближчим часом?

Крім Паращака, у зустрічі візьмуть участь Тимофій Александронець, керівник ІТ-управління Львівської міської ради, та Олександра Сладкова, заступник директора департаменту розвитку Львівської міської ради, учасниця проекту «Smart City».

Початок – 2 квітня о 10:00.

Довідково:

 «Smart Cities» – це практичний курс, під час якого учасники отримали широке розуміння нової галузі  Urban Systems (міські системи), яка використовує реальні дані, щоб допомогти містам покращити якість життя своїх мешканців.  Новий підхід до функціонування міста «Smart Cities» вже застосовують по всьому світу, зокрема,  в таких містах, як Дублін, Лондон, Манчестер, Барселона, Ніцца, Нью-Йорк, Міннеаполіс, Чикаго, Сан-Франциско, Гуадаладжара, Ріо-де-Жанейро, Сантьяго, Пекін, Шанхай, Токіо, Крайстчерч, Таунсвіль і Перт.  Ці міста розуміють, що за допомогою використання та аналізу реальних даних, вони можуть робити більше з меншими затратами, і покращувати різні аспекти функціонування міста, наприклад, управління дорожнім рухом, економічний розвиток, туризм, викиди в атмосферу, енергетика, обробка стічних вод, очищення води та оновлення інфраструктури.

Детальніше про курс у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!