Йду служити. А ви маєте донатити

1661 0
Відомий журналіст і співзасновник благодійного фонду «Несемось!» Петро Шуклінов приєднався до Збройних сил України. Тепер він закликає українців підтримувати військових і донатити щомісяця «не 1%, не 10%. І не один раз на пів року. А значну суму – 25–35–45% доходів». Адже військовий віддає не 10% свого життя. Військовий віддає його все.
Фото умовне / Олег Петрасюк для EPA Images

Фото умовне / Олег Петрасюк для EPA Images

Офіційно приєднався до ЗСУ. Служу народу України. Клянусь бути вірним. Захищати і обороняти в часи викликів. Це найвища честь. Дякую за неї.

Хотів цим абзацем і обмежитись. Але я маю, що сказати. З чистою совістю: за 1,5 роки я втомився. Але я знаю, що впораюсь. Я не опинюсь на нулі (наразі). Але це не виключено і може змінитись пізніше. Моя робота буде важливою.

Що я думаю. Одні громадяни стають військовими, щоб інші громадяни жили. Розважались, працювали, вчились, танцювали, співали, малювали. Тоді служба має сенс і мету. А служитимуть, так чи інакше, всі.

Проте в мене є очікування, друзі. Я кличу вас встати поруч, щоб ми це зробили разом. Разом захистили країну. Мій обовʼязок – служити. Ваш – донатити. Не 1%, не 10%. І не один раз на півроку. А значну суму у 25-35-45% доходів. Щомісяця. Звучить страшно, напевно. Десь як мені йти у віськкомат.

Але давайте щиро. Військовий віддає не 10% життя. Військовий віддає все. І ви теж маєте. Ви маєте донатити. Не відкладати на нову чи другу машину. Не відкладати на новий айфон. Не відкладати на розкіш. Ви маєте донатити. Бо це все, що ви можете зараз. Так ви служите зі мною. І так я знаю, що я не один.

Читайте також: Всім українцям потрібно розраховувати свої сили

Половину того, що ви витрачаєте на розкіш, розваги і гаджети – віддавайте військовим. Щомісяця. Тоді ви громадянин. Тоді можете пишатись собою. Тоді ми воюємо разом. Ви служите разом зі мною, поки не встанете в ряди Сил оборони фізично. А заробити і купити щось зможете після перемоги. Якщо не загинемо.

За 1,5 роки цивільної боротьби ми з вами організували ветеранське СТО в інтересах армії. Воно вже працює на перемогу. Безкоштовний ремонт для військових машин – зараз. Безкоштовний ремонт для машин ветеранів - після перемоги. Цей проєкт потребує вас. $100-200-300-500-1000 щомісяця. Напишіть мені і служіть разом зі мною, не ховайтесь від відповідальності.

Про автокаравани для ЗСУ. Разом з вами ми зібрали десятки мільйонів. На них купили, відремонтували та передали 200 автомобілів в більше ніж 150 підрозділів. Наші з вами машини є в усіх бригадах та на всіх напрямках.

Але запущене СТО та 200 машин – це межа, після якої я більше не можу лишатись цивільним. Втім моя служба в армії означає, що тепер ми будемо робити ще більше. Готуйтесь. Не пропускайте збори.

І зрозумійте мене правильно. Не існує сценарію, де війна зупиняється без нашої перемоги. Кожен з вас - потенційна жертва. Прямо зараз у Росії немає ресурсу вбити вас. Але якщо зупинимось - прийдуть за кожним. Всіх утоплять в «Новічку». Для кожного знайдуть кулю, вибухівку або підвал. Перемогти можна лише звільнивши Україну. Тоді розвалитися наш ворог. А з ним на декаду чи дві зникне загроза.

Тому я йду служити. А ви маєте донатити.

Я 15 років працював журналістом в медіа, яким можна пишатись. Доклав руку, щоб в Україні якісні медіа мали гучний голос. Як журналіст, я доклав всіх зусиль, щоб демократичні цінності перемогли на Майдані. Ми перемогли тоді. Переможемо і зараз. А опісля я обов'язково повернусь в журналістику.

Наразі я витратив всі свої заощадження. Не купував ні машин, ні будинків, ні квартир, ні гаджетів. Тому що армія потребувала всіх моїх грошей. Мої руки. І мої можливості в соцмережах. Армія отримала все, включно зі мною. Це мій внесок, щоб отримати звання «громадянин».

І я знаю, що ви хочете підтримати мене. Ціную це. І щоб не відповідати на сотні питань – доповідаю одразу.

Читайте також: Захисники мусять розуміти, що їм є куди повертатися

Перше. Мені потрібно, щоб ви не пропускали збори. Щоб системно підтримували. Щомісяця. Наша ватага забезпечує велику кількість підрозділів. Це найважливіше. Важливіше за мене і за вас. Це про життя або смерть тих, від кого залежить перебіг війни. Не пропускайте збори.

Друге. Цей пост – вперше і як виняток – про власні потреби. Мені знадобиться машина. Можливо не одразу. І можливо не тільки для мене. Але наразі я «сапожнік без сапог». Мені потрібні колеса. Збір на них.

Я часто казав: скоро ваша черга, готуйтесь. Кажу зараз: тепер моя черга. Проте я не один. Ми зробимо це разом, друзі.

Дякую за честь служити вам.

https://send.monobank.ua/jar/9PGgbrRWfQ

ПБ 5169360021514777

PayPal [email protected]

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!