На правах реклами

Допомогти, діагностувати, вилікувати. Як і для кого у Львові діє програма з безоплатними медпослугами

3357 0
У Медичному центрі NOVO, де діє ця програма, пояснюють, що скористатися безоплатними послугами у межах проєкту «NOVO_helpforpeople» можуть усі українці, котрі належать до категорії соціально вразливих верств суспільства, розповів директор Установи благодійного фонду "Центр медичних інновацій" Тарас Лисак.

У чому полягає ідея та основне завдання програми «NOVO_helpforpeople» у Медичному центрі NOVO?

Сама програма має назву «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства у Львівській області». Ми назвали її скорочено «NOVO_helpforpeople». Наші грантодавці дали згоду долучитись до нашої ініціативи з надання медичної допомоги також і учасникам бойових дій. Ідея полягає в тому, що надаючи таку допомогу, ми набули досвіду і разом з іншими зацікавленими громадськими та державними організаціями розробили механізм забезпечення якісної та доступної медичної допомоги особам, які постраждали від військової агресії росії, - каже директор Установи благодійного фонду "Центр медичних інновацій" Тарас Лисак.

Читайте також: Реформа медичних закладів у Львові триває. Що варто знати пацієнтам

Які напрями медичної допомоги охоплює ця благодійна програма і хто може скористатись її послугами?

Проєкт «NOVO_helpforpeople» передбачає надання медичних діагностичних послуг, а саме: магнітно-резонансну томографію (МРТ), комп'ютерну томографію (КТ), ультразвукову діагностику (УЗД) та ендоскопічні дослідження.

Скористатись послугами програми можуть:

  • учасники бойових дій та ветерани війни;
  • військовослужбовці, котрі перебувають на лікуванні у військових госпіталях;
  • внутрішньо переміщені особи до 18 років та інваліди І-ої групи усіх вікових категорій;
  • члени родин осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (рідні першої лінії споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені) за скеруванням від «Будинку воїна».

 

Програма пільгових обстежень передбачає запис на діагностику без повторних візитів на те саме обстеження, окрім повторної консультації спеціаліста.

На яку кількість медичних обстежень розрахована програма?

Загалом в рамках грантового проєкту в межах програми «NOVO_helpforpeople» ми плануємо здійснити 1600 обстежень.

Що потрібно для того, аби стати учасником програми «NOVO_helpforpeople» від Медичного центру
NOVO і отримати послуги, зокрема, чи обов'язково мати скерування від лікаря?

Щоб стати учасником програми насамперед потрібно мати скерування від лікаря на МРТ чи КТ-діагностику із зазначенням її виду та попереднього діагнозу. Важливо також мати копії усіх необхідних документів згідно із категорією соціально вразливих верств населення.

Читайте також: Болить хребет і затерпають кінцівки. Хто такий вертебролог і що він лікує

Чи необхідний попередній запис та які документи потрібно мати для того, щоб скористатись програмою?

Попередній запис на обстеження є обов’язковим. Для цього необхідно звернутись до контакт-центру NOVО, аби попередньо узгодити з адміністратором можливість, день і час прийому згідно із графіком роботи Медичного центру NOVO. У день обстеження вам потрібно завітати до NOVO за 20 хвилин до призначеного часу для оформлення візиту.

Учасникам бойових дій та ветеранам війни потрібно:

  • надати адміністратору рецепції паспорт, ідентифікаційний код та паперове або копію електронного посвідчення учасника бойових дій, видане з 2014 року, чи довідку про безпосередню участь у бойових  діях у період повномасштабного вторгнення рф в Україну;
  • написати відповідну заяву про отримання безоплатної послуги.

 

Військовослужбовцям, котрі перебувають на лікуванні у госпіталях, необхідно:

  • Відвідати Центр за попередньо узгодженим часом обстеження з адміністратором рецепції координатором чи лікарем – представником одного із військових госпіталів згідно із підписаним Меморандумом про співпрацю.
  • Надати адміністратору скерування від госпіталю відповідної форми, паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток.

 

Внутрішньо переміщеним особам до 18 років та інвалідам І-ої групи усіх вікових категорій потрібно:

  • надати адміністратору рецепції довідку внутрішньо переміщеної особи одного з батьків (опікунів) та дитини, видану після 24.02.2022 року, із зазначенням місця реєстрації у Західному регіоні, паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження чи паспорт дитини;
  • написати відповідну заяву про отримання безоплатної послуги для дитини;
  • внутрішньо переміщеним особам, котрі мають посвідчення інваліда І-ої групи, необхідно також надати довідку внутрішньо переміщеної особи, видану після 24.02.2022 року, із зазначенням місця реєстрації у Західному регіоні, паспорт, ідентифікаційний код, та написати заяву відповідної форми.

 

Членам родин військовослужбовців, зниклих безвісти за особливих обставин, необхідно:

  • надати адміністратору рецепції скерування відповідної форми від КЗ ЛОР «Будинок воїна», паспорт, ідентифікаційний код, витяг з державного реєстру про те, що військовослужбовець – член родини пацієнта, вважається особою, яка зникла безвісти за особливих обставин;
  • якщо обстеження проходитиме особа до 18 років, її представнику потрібно надати свідоцтво про народження чи паспорт дитини.

 

Читайте також: ЕХО серця. Де у Львові можна зробити та які хвороби діагностувати

Чи можна отримати скерування на безкоштовну діагностику в рамках програми «NOVO_helpforpeople» у Медичному центрі NOVO?

Якщо у вас є потреба пройти діагностику у Медичному центрі NOVO і ви належите до категорії осіб, котрі підлягають умовам програми «NOVO_helpforpeople», проте не можете визначитись з ділянкою обстеження чи видом діагностики, запрошуємо скористатись можливістю отримання безоплатної консультації, за висновком якої ви зможете отримати скерування спеціаліста та вичерпну інформацію стосовно доцільності проходження того чи іншого виду обстеження.

Чому так важливо вчасно та правильно діагностувати проблему і якнайшвидше розпочати лікування?

Здоров’я – запорука щасливого майбутнього кожного з нас. Ми прагнемо бути успішними, впевнено крокувати у майбутнє та радіти життю. Проте це стає неможливим без відчуття фізичного комфорту. Тому при появі найменших симптомів хвороби важливо не зволікати із візитом до лікаря, а дбати про своє здоров’я, щоб попередити прогресування недуги у майбутньому. Будьте здоровими! Любіть жити! А Медичний Центр NOVO сприятиме тому, щоб усі наші пацієнти отримали фахову, вчасну та якісну медичну допомогу!  

Цей проєкт створено Установою благодійного фонду "Центр медичних інновацій" завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine. 
Всю інформацію  можна знайти на https://www.facebook.com/UASupportCSO
 

Партнерська публікація

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!