Умовне фото з Unsplash

Умовне фото з Unsplash

Рецепти сирників для захисників. Львівський та бабусин із варенням з рожі

1950 0
Учасники благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра» відвезли більш ніж 20 кілограмів сирника, спеченого за різними рецептами, пораненим військовим у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. До ініціативи долучився також Роман Дзюнько з «Кавою Старого Львова», подарувавши п'ять ящиків кави. Усе для того, щоб кожен Захисник відчув частинку тепла, обійми і подяку.

Одним із класичних та улюблених всіма десертів серед львів’ян і не тільки є сирник. Якісні продукти, прості складники, любов до кулінарії, щире серце, вправність рук – і смаколик готовий. Його здавна печуть удома як у будні, так і на свята, а також подають у найкращих ресторанах і кав’ярнях. Під час цьогорічної благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра» від торгової марки «Молокія» та KredoBank рецептами сирника охоче поділилися відомі шеф-кухарі найкращих закладів Львова. Згодом десерт відвезли нашим військовим, які перебувають на лікуванні в госпіталі.

«Одна зі стабільних речей у житті знати, що коли тобі пише Володимир Глащенков «є тут одна справа…», треба погоджуватися, як би сіро і тоскно не було на душі в цей момент. І, зрештою, відбудеться щось дуже світле», – сказав під час благодійної ініціативи, яку втілили у гастрономічному хабі Pro100 HUB, ресторанний експерт Всеволод Поліщук.

Основою цього смаколика повинен бути, звісно ж, сир найвищої якості та жирності, без грудочок, щоб утворилася маса ніжної текстури. До неї варто додати апельсинової та лимонної цедри, а також білкову масу і терту рожу (варення з пелюсток троянди). Об’єднавши охочих до добрих справ, «Молокія» забезпечила учасників ініціативи майже двома десятками кілограмів кисломолочного сиру та іншими потрібними інгредієнтами для приготування різних видів сирника.

Сирник із білковою масою

Сирник із білковою масою спекла маркетологиня Lviv Croissants Юлія Колбанова-Князик. Як призналася сама учасниця, це її перший сирник. Його рецепт вона отримала від господинь, які працюють у їхній мережі закладів харчування. Юлія сподівається, що він смакуватиме пораненим військовим, адже приготований з любов’ю.

До перетертого сиру «Молокія» додати трохи крохмалю, сметани, ванільного цукру і збитих жовтків. Усе добре вимішати. До отриманої маси додати збиті з цукром білки, розігріте масло і родзинки, попередньо замочені в апельсиновому соку. Знову добре вимішати віничком, вилити масу у форму і пекти.

Простий рецепт сирника

Простий рецепт сирника, який передбачає змішування складників у довільному порядку, запропонував шеф-кухар «Ресторації Бачевських» Юрій Желіско.

До трьох кілограмів сиру 9% жирності від торгової марки «Молокія» додати 13 жовтків та 8 збитих білків і ретельно перемішати. Після цього всипати 300 грамів цукру і 80 грамів ванільного цукру, додати цедру і сік із одного лимона. Відтак – трохи крохмалю (кількість залежить від консистенції сиру. Додержуючи цього рецепта, шеф-кухар узяв 70 грамів, і цього було достатньо, щоби сирник тримав форму).

Коли маса набуде однорідної консистенції, влити 400 грамів розтопленого масла «Молокія» жирністю 82% та всипати 100 грамів родзинок. Усе перемішати і вилити масу у форму. Випікати сирник при 180 градусах 50-60 хвилин. Коли охолоне, можна полити розтопленим шоколадом із маслом.

Рецепт сирника із соком апельсина

Благодійна фундація «Кредо» також завжди підтримує ініціативи, спрямовані на приємні емоції ветеранів. Своїм рецептом сирника поділилася її керівниця Соломія Говоруха.

Насамперед треба підготувати родзинки: ошпарити, підсушити і запанірувати в борошні. Тоді вони добре триматимуться в сирній масі й не осядуть на дно. Два кілограми сиру торгової марки «Молокія» ретельно перетерти, аби не було грудочок, а для запаху і фантастичного смаку додати апельсинової цедри. Від 10 яєць відділити білки і збити до утворення піків, а жовтки – до однорідної консистенції. Для цього знадобиться 400 грамів цукрової пудри (до білків додати більше, до жовтків менше).

У цей рецепт не входить масло, але знадобляться 200 грамів вершків, через що сирник вийде ніжним та легким. Наприкінці треба додати 2-3 столові ложки крохмалю (замість борошна) і сік з половини апельсина. Ще один секретний складник – суміш для домашнього приготування сирника Sernik. Випікати сирник треба при 180 градусах майже годину.


 

Віденський сирник

Віденський сирник для наших Захисників спекла пані Оксана, яка ось уже 18 років відповідає за кондитерку у кав’ярні SVIT KAVY. Для цього вона скористалася власним рецептом, використавши сир і масло «Молокія». Сирник вийшов ніжним та неймовірно смачним.

Спочатку потрібно приготувати однорідну суміш із масла, жовтків, крохмалю та манки. Вилити її до тертого сиру, вимішати, додати цедру та сік із одного лимона і знову ретельно вимішати. Має вийти пухка маса. Після цього всипати родзинки, обкачані в борошні, та добре збиті білки з дрібкою солі. Вимішувати тісто треба легко, щоб воно було ніжним. Відтак розкласти його у форми та розрівняти лопаточкою. Готовий сирник полити розтопленим шоколадом.

Рецепт сирника, де всі інгредієнти можна змішати у термоміксі 

Ще один простий та легкий у приготуванні рецепт сирника запропонували Всеволод Поліщук і шеф-кухар Mamma. Modern family restaurant Максим Прихідько. Легкість його полягає у тому, що всі інгредієнти до однорідної консистенції можна довести у термоміксі (кухонному роботі) і після цього одразу ж випікати.

Послідовність додавання складників, зі слів учасників благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра», не має великого значення. Однак спочатку в чашу термомікса треба покласти сир (у даному випадку від «Молокії»), яйця, масло, цукор, ванільний цукор і трішки манки для стабільності маси. Збивати на максимальній швидкості до однорідної консистенції. Готову масу вилили у форму і випікали при 180 градусах до 40 хвилин.

Бабусин сирник з варенням із рожі

Бабусин рецепт сирника з варенням із рожі приготував шеф-кухар Babo Gardens Михайло.

Спочатку треба змішати сметану з вершками та цукром. Це можна зробити з допомогою віничка або блендера. Готову суміш влити до 2 кілограмів перетертого на кремоподібну масу сиру «Молокія», легко вимішати і збити. Додати розігріте масло, яйця, ванільний цукор і лимонну цедру. Знову вимішати. Наприкінці всипати борошно і влити жовтки. Останні складники сирника – кукурудзяний крохмаль і сироп із варення з рожі. Готову суміш викласти у дві-три форми, розрівняти, зверху викласти проварені з цукром пелюстки рожі. Спечений і охолоджений сирник полити розтопленим шоколадом.

 

Як уже мовилося, всі сирники, які цього року спекли учасники благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра» (а це більш ніж 20 кілограмів), відвезли пораненим військовим у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

Ольга Шведа

Фото: Твоє місто

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!