Фото: Андрій AV / alltransua.com

Фото: Андрій AV / alltransua.com

Скільки заробив Львівелектротранс після подорожчання проїзду. Інфографіка

5304 0
Tvoemisto.tv порівняло кількість проданих квитків і абонементів до та після подорожчання проїзду у трамваях і тролейбусах Львова.

Майже півроку тому ЛКП «Львівелектротранс» підвищив вартість проїзду у трамваях і тролейбусах Львова – з трьох до 5 гривень (відповідно, пільговий квиток подорожчав із 1,5 до 2,5 грн). Водночас вартість загальних місячних абонементів зросла з 120 до 150 грн, а пільгових – із 60 до 80 грн.

Читайте також: Дочекатись останню маршрутку. До котрої години курсує транспорт у Львові. Інфографіка

Для порівняння ми обрали перші чотири місяці після подорожчання – травень-серпень 2018, а також аналогічний період минулого року. Варто зауважити, що до 1 вересня 2017 року вартість проїзду в електротранспорті становила 2 гривні (1 грн – пільговий квиток).

У відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv на підприємстві порахували, скільки квитків продали за вказані періоди водії в салонах трамваїв та тролейбусів, скільки – у кіосках, скільки львів’ян оплатили проїзд за допомогою Приват24, а скільки – придбали місячні абонементи.  

Із травня по серпень 2017 року на продажі квитків ЛКП «Львівелектротранс» заробив понад 16,9 млн гривень і перевіз 8,5 млн пасажирів із квитками. У трамваях придбали 4,6 млн квитків, у тролейбусах – майже 3 млн квитків. Щодо абонементів, то загалом у період із травня по серпень торік придбали майже 15 тисяч загальних та пільгових абонементів. 

Найпопулярнішими трамвайними маршрутами серед пасажирів були другий та восьмий, якими скористалися майже по мільйону пасажирів. Серед тролейбусів найбільш прибутковими за кількістю проданих квитків можна вважати №13 та скасований тролейбус №25, де придбали 730 та 647 тисяч квитків відповідно.

Із травня по серпень 2018 року на квитках та абонементах ЛКП «Львівелектротранс» заробило 38,6 млн гривень, продавши понад 7,8 млн квитків (у водія, у кіосках та за допомогою електронних пристроїв), що майже на мільйон менше, ніж торік. А от коштів, які підприємство отримало від продажу квитків та абонементів у 2018 році виявилось у двічі більше, ніж у 2017.

Читайте також: Які маршрути електротранспорту Львова найприбутковіші. Рейтинг

У салонах трамваїв водії продали приблизно 4,5 млн квитків, а у тролейбусах – майже 2 млн. Із травня по серпень львів'яни придбали понад 18 тисяч проїзних, що на три тисячі більше, ніж торік. За кількістю проданих квитків у салонах найпопулярнішими трамвайними маршрутами Львова залишився восьмий та другий, однак продаж квитків у восьмому трамваї за цей час перевалив за мільйон. Серед тролейбусів львів’яни найчастіше користуються маршрутом №13 та №2.

Вікторія Ейсмунт

Інфографіка Марії Стахів

Ілюстрацію створено на основі зображень

Designed by iconicbestiary / Freepik

фонове зображення Andrii Podilnyk on Unsplash 

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав

Львів'яни та їхній транспорт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!