Політична реклама

10 рідкісних вінілів, які можна купити цими вихідними у Львові

2037 0
Біля входу в галерею «Дзиґа» на вул. Вірменській, 35 у Львові триває розпродаж вінілів з ексклюзивної колекції львівського музикознавця і меломана Сергія Косенка. Тут можна придбати ще запаковані вініли з записами легенд блюзу і джазу B. B. King, Thelonious Monk, Miles Davis та зірок рок-сцени.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

На продаж виставили понад 220 вінілів. Ціни: від 200 до 1 400 грн. Загалом в колекції Сергія Косенка близько 30 тис. вінілів. Усі платівки – нові і навіть не розпаковані.

Tvoemisto.tv дізналось про найцікавіші вініли, які 14-15 червня можна придбати у «Дзизі».

 

1. B. B. King «In London». Альбом 1971 року. B. B. King – американський блюзовий гітарист і вокаліст. Його ім'я занесено до Зали слави блюзу та Зали слави рок-н-ролу, а також до списку 100 найкращих гітаристів всіх часів за версією журналу Rolling Stone.

Фото: tvoemisto.tv

2. Jimi Hendrix «The essential», 1978. Тут є два вініли з найпопулярнішими піснями виконавця. Hendrix – американський гітарист, співак і композитор, творчість якого пов’язана з такими напрямками як есід-рок, блюз-рок та джаз-рок. За версією журналу Rolling Stone, він був визнаний найкращим гітаристом світу.

Фото: tvoemisto.tv

3. Elvis Presley, кілька вінілів. Легендарний американський співак і актор. Один із найуспішніших музикантів XX століття. Став настільки популярним, що більшість людей зазвичай називає його просто «Елвіс» або «Король рок-н-ролу», а в США — просто «Король» (англ. The King).

Фото: tvoemisto.tv

4. Eric Clapton & The Yardbirds «Got love if you want it», 1984. Відомий сингл, запис одного з найвідоміших рок-гітаристів світу та англійського рок-гурту The Yardbirds. Також у The Yardbirds свою кар’єру почали відомі музиканти Джеф Бек та Джиммі Пейдж.

Фото: tvoemisto.tv

5. Janis Joplin’s greatest hits, 1973. Американська рок-співачка, одна з найвидатніших рок-вокалісток. ТАкож її вважають кращою білою виконавицею блюзу.

Фото: tvoemisto.tv

6. Thelonious Monk «At the blackhawk», 1960 (1987). Видатний джазовий піаніст і композитор, найбільш відомий як один з засновників напрямку бібоп (англ. bebop) – джазовий стиль, що розвинувся на початку 1940-х. Він відкриває період сучасного джазу і докорінно відрізняється від попередніх стилів.

Фото: tvoemisto.tv

7. Ramones «Rocket to Russia», 1977. Альбом американського панк-рок гурту. У диск увійшли деякі з найвідоміших композицій гурту, серед яких «Sheena Is a Punk Rocker» («Шина - панк-рокерша») і «Teenage Lobotomy» («Підліткова лоботомія»). Увійшов до списку 500 кращих альбомів всіх часів. Ramones – один з перших панк-рок гуртів у світі.

Фото: tvoemisto.tv

8. Miles Davis «Tallest Trees», 1972. Альбом американського джазового музиканта. Девіс – трубач і бенд-лідер, що мав значний вплив на розвиток джазової музики XX століття. Причетний до створення низки стилів і напрямів в джазі, таких як модальний джаз (англ. modal jazz), кул джаз (англ. cool jazz) і ф'южн (англ. fusion).

Фото: tvoemisto.tv

9. Pink Floyd «A nice pair», 1973. 2 вініли. Перевидання двох ранніх альбомів гурту «The Piper at the Gates of Dawn» та «A Saucerful of Secrets». Pink Floyd - британський рок-гурт, провідний представник жанрів психоделічного та прогресивного року. Один із найуспішніших гуртів Великобританії, відомий своєю психоделічно-космічною музикою, філософськими текстами, експериментами зі звуком, цікавими обкладинками альбомів й оригінальними концертами.

Фото: tvoemisto.tv

10. Neil Young «American stars ’n bars», 1977. Альбом канадського музиканта, автора пісень, кінорежисера. Музичну кар’єру почав у 1960-х роках. Випустив понад 30 студійних альбомів.

Фото: tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!