З'явилися деталі щодо госпіталізації мешканців модульного містечка на Сихові

1503 0
Факт отруєння ще не встановили.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У неділю, 5 березня, з модульного містечка у Львові на Сихові до інфекційної лікарні госпіталізували 11 людей. Як повідомила під час брифінгу 6 березня керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко, факт отруєння ще не встановили. Попередньо відомо, що в мешканців, які проживають у містечку, гостра кишкова інфекція.

«Ми скерували до модульного містечка працівників поліклініки для того, щоб вони з'ясували загальний стан здоров'я всіх мешканців. Тоді впродовж дня ще деяка частина осіб звернулася за медичною допомогою», – повідомляє Марта Матюшко.

Станом на ранок 6 березня було 37 звернень про погане самопочуття. З 37 людей 11 госпіталізували в інфекційну лікарню мешканці модульного містечка. З 13 осіб, яких госпіталізували, двоє не проживають в модульному містечку. Тобто усього 11 мешканців модульного містечка є госпіталізовані, з них –  9 дітей і 2 дорослих. Всі вони госпіталізовані в стані середньої тяжкості. Наразі у шести людей гарячка, а інші вже почуваються краще. На території модульного містечка перебуває близько 750 осіб. Зараз усі люди, у яких проблеми зі здоров’ям, ізольовані від здорових, вони перебувають у своїх кімнатах на амбулаторному лікуванні.

Читайте також: 13 людей з модульного містечка на Сихові – у лікарні

За словами керівниці управління охорони здоров’я, відповідні служби забрали зразки в модульному містечку, зараз їх досліджують. На лабораторні дослідження відправили 19 проб зразків харчових продуктів, з яких готувався в обід в суботу, проби питної води, змиви зі всіх поверхонь, зразки для обстеження від трьох працівників, які готували їжу і чотирьох працівників, які працюють на роздаванні їжі. 

Координатор модульних містечок у Львові Володимир Головатий повідомив, що впродовж зародження модульних містечок місто забезпечувало разом з іншими організаціями харчуванням внутрішньо переміщених осіб. Зараз місто і Згромадження отців салезіан відповідає за обіди в містечку, а сніданки та вечері люди готують самостійно. В суботу, 4 березня, на обід в Сихівському містечку був суп, макарони з сиром та сосиски. За словами координатора, вся їжа була приготовлена зі свіжих продуктів. 

«Всі особи, які проживають в містечку, мають змогу отримати гарячі харчі, проте варто зазначити, що мешканці модульних містечок працюють, і багато хто харчується не тут. Відповідно ми не маємо такої чіткої статистики чи всі обідали в той день. Я знаю точно, що всі мешканці харчуються як і зовні, так і всередині. Мені відомо про конкретний випадок нашого мешканця, який був на роботі в п'ятницю і тільки в суботу в обід повернувся, але станом на вечір вчора він теж має там певні симптоми отруєння. Хоча він не харчувався взагалі в містечку. Тобто його сім'я їла обід в містечку, а він ні. Суп готувався з консервованих помідор, але вчора ми передивилися всі дати, і вони є в межах придатності. Тобто не було жодного зіпсованого продукту»,– повідомив Володимир Головатий.

Читайте також: На Сихові облаштували нове модульне містечко для переселенців

Зараз, за словами координатора модульних містечок, в цілях безпеки мешканці менше спілкуються між собою. В ігрових діти не бавляться, більшість людей навіть не виходять на вулицю, а перебувають у себе в приміщенні. Там й надалі готують обіди ті ж працівники, що готували у суботу, 4 березня, адже поки немає встановлених результатів того, що було досліджено. 

«В нас всі працівники, які працюють на кухні, є сертифікованими, мають медичні книжки. Тому я не бачу перешкод для того, щоб людей залишати голодними. Всі були перевірені. Відповідні служби взяли зразки з кухонь, з поверхонь, з ножів, з продуктів харчування. Ми зі свого боку людям пропонуєм, а чи їсти ці обіди – це їхній вибір», – сказав він.

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що з модульного містечка у Львові на Сихові до інфекційної лікарні госпіталізували 11 людей. Всього захворіло 32 особи, з них – 21 дитина до 17 років. 

Це модульне містечко для переселенців відкрили на Сихові на початку лютого цього року. Туди переселяли людей із інших модульних містечок, що розташовані у Львові. Загалом тут можуть проживати 1400 осіб.

Наталія Вареник

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!