150-річному дубу у Львові нададуть статус ботанічної пам'ятки природи

2452 0
Йдеться про дуб на вул. Франка 157 – вул. Енергетична 19.
фото олександри сладкової

фото олександри сладкової

Новостворена міська депутатська комісія еконології, природокористування та енергозбережння першим своїм рішенням погодила ухвалу про надання згоди на оголошення окремого дерева ботанічною пам‘яткою природи місцевого значення. Про це повідомляє керівниця управління екології і природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Йдеться про дуб на вул. Франка 157 – вул. Енергетична 19. Він має обхват рівно 5 метрів. Фактично, це, за словами чиновниці, найбільший за обхватом стовбуру дуб на території Львова.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: Парк імені Івана Франка. Фото

«Він перебуває в доброму стані, а як на його вік – то відмінному. Вік дерева – від 150 років», – каже вона.

Додамо, що статус дереву нададуть за ініціативою мешканців прилеглих будинків.

Нагадаємо, що милулого року у Львові почали чипувати особливо цінні дерева. Так, чип отримав 140-річний ясен біля пам’ятника Королю Данилу Галицькому. Управління екології перш за все чипує дерева пам’ятки природи, що важливі для певної вулиці та вносить їх в систему Inspectree. Інші дерева теж внесені в систему, загалом їх там зараз 2500 тисячі, однак наразі не всі вони прочиповані.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!