«20 днів у Маріуполі» з'явився на українських онлайн-сервісах. Де подивитися

14168 0
У кінотеатри стрічка повернулася в прокат з 14 березня.
Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Фільм «20 днів у Маріуполі» відтепер доступний до перегляду на українських стримінгових сервісах. Про це повідомив український кінодистриб’ютор Arthouse Traffic.

Стрічка, яка отримала Премію «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм», тепер доступна для перегляду на платформах Sweet.TV, Megogo, Київстар ТБ, Takflix і Volia TV.

Раніше повідомляли також, що придбати перегляд фільму можна тут:

До слова, у кінотеатри стрічка повернулася в прокат з 14 березня. Фільм доступний, зокрема, у Києві та Львові. У Львові можна його переглянути у кінотеатрах «Планета кіно» (Forum Lviv), MULTIPLEX Spartak та Львівський кіноцентр. Актуальний перелік кінотеатрів можна побачити на сторінці фільму. Список оновлюється.

Що відомо про фільм

Фільм Мстислава Чернова отримав Оскар 2024 в номінації «Найкращий документальний повнометражний фільм». Це перша нагорода в історії для України. Стрічка режисера Мстислава Чернова стала третім українським фільмом, номінованим на премію Американської кіноакадемії за 96 років її існування.

«20 днів у Маріуполі» показав глядачам воєнні злочини росії проти України. Його створили члени знімальної групи інформаційного агентства Associated Press.

Відеооператор, журналіст Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка, продюсер Василіса Степаненко прибули у місто за годину до того, як росія почала бомбардувати Маріуполь. Через два тижні вони стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі.

За 20 днів у лютому та березні 2022 року їм вдалося задокументувати злочини російських окупантів — бомбардування житлових кварталів, руйнування, жертви серед цивільного населення, копання масових могил тощо. Фільм показує життя звичайних  маріупольців під час початку широкомасштабної війни росії проти України. Відзнятий матеріал вивозився знімальною групою під обстрілами.

Зазначимо, що Маріуполь був захоплений російськими військами у травні 2022 року після майже трьох місяців запеклих боїв. За цей час у місті було зруйновано значну частину будинків та інших об’єктів. Точна кількість загиблих невідома – оцінки варіюються від кількох тисяч до кількох десятків тисяч.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!