26 січня Київ та область зазнали удару різними типами ракет, зокрема балістичними

627 0
Сьогодні росіяни здійснили масовану атаку ракетами різних типів.
Фото: Національна поліція в Київській області

Фото: Національна поліція в Київській області

За словами голови КМВА Сергія Попко, російські повітряні сили почали використовувати нову тактику: спочатку атакувавши Київ іранськими дронами, щоб виснажити ППО, а потім ракетами.

Читайте також: Київ та Київська область повернулися до графіків відключень

«Слідом за БПЛА, другою хвилею ворог здійснив масовану атаку ракетами різних типів: Х-101, Х-555, «Кинджал» та «Калібр». Запуск відбувся з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря», – повідомив Сергій Попко.

Натомість голова поліції Київщини Андрій Нєбитов опублікував фото ракети Х-55, уламки якої дістали озера у Київській області.

«Саме цією ракетою росіяни намагаються знищити українські міста і цивільних громадян. Чергові докази злочинів армії російської федерації і відмінні результати роботи наших сил ППО»,  повідомив Нєбитов.

Зараз поліцейські Київщини продовжують оглядати місце події та документувати злочин.

Читайте також: Названо три райони Києва, в яких найважче відновити електропостачання після обстрілів

Нагадаємо, сьогодні вранці Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва, а перед цим вночі місто атакували 15 іранських дронів, які також були знищені. Повідомлялося про вибух ракети у Дніпровському районі Києва та падіння уламка ракети в Голосіївському районі, внаслідок чого загинув чоловік і двоє людей отримали поранення. Об'єкти інфраструктури Києва не зазнали пошкоджень і працюють в штатному режимі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!