Нині у Львові прооперують 26-річну Ірину, яку вразило струмом на цистерні у Львові

7827 0
Жінка, яка отримала 70% опіків тіла, не може пояснити свій вчинок, чому вирішила вилізти на цистерну.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

26-річна Ірина, яку 9 липня вразило струмом на цистерні вантажного потяга і вона отримала 70% опіків тіла, зараз перебуває у стабільно важкому стані. Вона при свідомості, сьогодні їй мають провести першу операцію – висікатимуть змертвілі тканини. Про це Тvoemisto.tv розповів завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської лікарні Василь Савчин.

Читайте також: У Львові жінку ударило струмом, вона була на цистерні вантажного потяга

За його словами, жінку вивели із шоку та стабілізували.

«Жінка перебуває у реанімації. Її вже вивели із шокового стану, дещо стабілізували. Зараз почнеться період токсемії – два тижні вона ще буде важка. Сьогодні відбудеться перша операція – будемо забирати мертві тканини, щоб зменшити інтоксикацію. Робота тільки починається», – наголосив Василь Савчин.

Як пояснив комбустіолог, найбільше в Ірини обпечені тулуб, верхні і нижні кінцівки. Скільки операцій жінка потребуватиме, наразі сказати важко.

Богдан Шведт, який організував допомогу для Ірини, розповів Тvoemisto.tv, що потреба і у всіх групах крові, і у коштах залишається.

«Потреби для Ірини залишаються – вони не змінилися. Йдеться і про кров, і про кошти. Наразі точно не знаємо, що потрібно купити, чи на що саме скерувати гроші, щоб допомогти Ірині. Але у неї попереду чимало операцій, далі пересадка шкіри, можливо навіть транспортування і перевезення. Тобто, потреби можуть змінюватися щодня. Головне, аби її тіло витримало навантаження», – каже Богдан Шведт.

Читайте також: Штучна шкіра та вправність рук. Як у Львові рятують дітей і дорослих з опіками

Відомо, що Ірина родом із Волинської області. У Львові жінка винаймала квартиру та працювала в одному з львівських видавництв.

Що саме трапилось у день трагедії, точно не відомо.

«Знаємо, що Ірина, переходячи через залізничну колію, побачила цистерну з драбиною і вирішила піднятися. Навіщо вона це зробила – не відомо. Та й вона сама цього пояснити не може. Коли з нею спілкувалися і просили пояснити, казала, що не пам’ятає», – додав Богдан Шмідт.

Нагадаємо, 26-річну Ірину Петрик вразило струмом на цистерні вантажного потяга 9 липня. Вона отримала 70% опіків тіла, утім вижила і перебуває при свідомості. Її госпіталізували у 8-му лікарню Львова.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!