45% українців відзначатимуть Різдво 25 грудня – опитування

2501 0
17% українців планують відзначати Різдво 7 січня.
Умовне фото

Умовне фото

Через перехід України на новий календар більша частина українців (майже 45%) святкуватиме Різдво 25 грудня. Про це свідчать результати опитування компанії Deloitte.

17% українців планують відзначати Різдво 7 січня. Ще 32% планують святкувати двічі.

«Найбільша частка українців, які святкують Різдво 25 грудня (67%), проживає в західних областях України», – йдеться у дослідження.

Читайте також: «Змінилося би все». Чи зможуть українці святкувати Різдво 25 грудня

Зазначимо, наприкінці липня президент Володимир Зеленський підписав закон про перенесення дат святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України. Відповідний документ парламент ухвалив 14 липня.

Нагадаємо, з 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. Відтак парафіяни відзначатимуть всі неперехідні свята на 13 днів раніше. Детальніше про те,  як зміняться дати святкування нерухомих свят, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!